Reseportalen.nu

Dublin

dublinDublin som är republiken Irlands huvudstad är belägen på landets östkust och ligger precis vid mynningen till floden Liffey som även rinner genom staden. Staden är ca 115 km stor och det bor ca en miljon invånare i staden. Staden har naturligt delats upp en i nordlig och sydlig del av floden som går igenom staden. Det är lätt att till fots ta sig omkring i staden då den är liten nog att promenera igenom på en halv dag. Buss och taxi är ett annat altenerativ och finns lätt tillgängliga. Även om staden idag är modern och mångkulturell har den behållit mycket av sin historiska charm och många av byggnaderna har sitt ursprung från 1700- och 1800-talets georgianska arkitektur.

Gillar man shopping kan de största affärsgatorna O’Connell street, Henry street, Grafton street och Nassau street vara bra att känna till. Här finner man många av de stora internationella modeaffärerna. Temple Bar som även det ligger centralt bjuder också på shopping, men med något mindre och pittoreska affärer som till exempel excentriska hantverksbodar.

Nöje av alla de olika slag finns att hitta i Dublin. Restauranger, nattklubbar och små mysiga pubar med livemusik finns här och där. Sevärdheterna är även de många. Ett bra tips är att köpa en karta där dessa finns utmärkta. Något man inte bör missa om man gillar storslagen arkitektur är Dublin castle, som ligger mitt i staden. Är man intresserad av whiskey kan ett besök till Old Jameson Distillery rekommenderas, eller varför inte lära sig mer om tillverkning av Guinness, Irlands mest berömda öldryck.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?