Reseportalen.nu

Barcelona

barcelonaBarcelona är känt som ett av europas bästa stadsresemål. Stadens artistiska arv, glamorösa butiker och kulinariska gåva är tillräckligt för att göra andra städer gröna av avund. Här finns så mycket att se och att uppleva så det enda problemet är att hinna med allt under en enda helg. Spaniens pärla Barcelona kan stoltsera med en rad av berömda sevärdheter och andra mindre kända skatter som bara måste ses. Här nedan följer en lista på några av våra favorit platser som vi kan rekommendera ett besök till.

Ingen annan har gjort mer för att skapa det Barcelona som vi känner till idag än den katalanska arkitekten Antoni Guardi. Hans mest kända verk är utan tvekan La Sagrada Familia, en magnifik kyrka som tornar upp sig över det omgivande landskapet. Minityr modeller av hans basilika pryder turiststånden staden över, vilket tydligt visar hur populär sevärdheten är hos turisterna. Det är värt att nämna att La Sagrade Familia är ännu inte färdig byggd, trots att arbetet påbörjades år 1882. Kyrkan är ett storslaget monument till den katalanska rörelsen Modernisme.

En promenad längst med stadens mest exklusiva gata, Passeig de Gracia, tar dig förbi två till av Gaudis berömda mästerverk. Om du kommer ifrån Plaza de Catalunya så är den första Gaudi som du kommer att möta Casa Batlló. Dess fasad är svår att missa eftersom den tycks smälta mellan de mer traditionella byggnaderna. Inträdet är värt att betala för att få se den verkligt unika dekorern. Inspirerad av naturen, konstruerade Gaudi en inredning utan några raka linjer vilket ger ett bestående intryck på betraktaren, denna magnifika byggnad är något som du sent kommer att glömma. Längst med samma gata finner du La Pedrera. Denna unika byggnad har som tur är blivit restaurerad till sin forna glans och uppvisar många av de religiösa symboler som Gaudi är världskänd för.

Något som skiljer Barcelona ifrån många av europas andra kända städer är att staden faktiskt har många attraktiva stränder. Dessa ligger belägna nära stadskärnan och öppnades inte för allmänheten förrän år 1992 då staden var värd för de olympiska spelen. Om du helst vill undvika de överfulla stränderna så är det bäst att bege sig en liten bit utanför stadskärnan. Det sägs att var och en av Barcelonas sju stränder har sin egen säregenhet så det är värt att besöka ett par stycken för att finna din egen personliga favorit.

För en uppfriskande drink på kvällen i Barcelona så finns det mycket att välja på. Om du har spenderat dagen på stranden så är det bara att välja och vraka bland alla barerna längst med stranden, dessa är ofta turistanpassade och därför också lite dyrare. För dig som vill uppleva något mer spansk så är Tres Flores i Gótico ett säkert val. I det här området finns också flera trevliga små barer och du kan passa på att upptäcka Barcelonas gamla stadsdistrikt efteråt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?