Reseportalen.nu

Populära Resmål

Många som åker till Kenya vill kunna koppla av och njuta av sol och bad. Många väljer därför att styra sin kos mot Mombasa, som ligger ute vid Kenyas södra kust som har Indiska Oceanen skvalpandes mot strandkanten. Att resa till Mombasa är ett praktiskt och enkelt sätt att få allt av Kenya. Du kan nämligen även om du bor här, ta del av andra spännande saker i Kenya, som safari. En liten bit söder om Mombasa finns Diani beach, det är ett område som kan erbjuda dig sköna stränder, bra semesterhotell och allt det andra som du vill att din solsemester ska innehålla. Stranden vid Diani Beach är vidsträckt och har mjuk, kritvit sand. Du kan här välja mellan att slappa och sola, eller vara mer aktiv och bada eller ägna dig åt någon form av vattensport. Det går till exempel både att dyka och snorkla.

För dig som gillar världen under vattenytan är Kenya och Diani Beach ett perfekt val, bara en bit utanför stranden här hittar du nämligen ett korallrev som sträcker sig 48 mil. Här finner du dessutom också Kisite National Marine Park, som är en välkänd nationalpark under vatten. Diani Beach har ett centrum med några butiker och ett fåtal restauranger, dock är det här ett väldigt turistigt område så de flesta väljer att hålla sig på hotellet och äta på deras restaurang. Trots att området är anlagt för just turister är ändå prisnivån bra och standarden hög.

Ett måste för den som besöker ett land som Kenya i Afrika är att åka på safari! Under ett safari får du som safaribesökare ute i Kenyas vackra natur uppleva och se några av landets alla häftiga och exotiska djur. Bara en bit från hotellområdena i Diani Beach kan du stöta på de första elefanterna. Att åka på en arrangerad safari tur är verkligen att rekommendera och när du åker genom ett kenyanskt naturreservat har du stor chans att se någon eller alla som inräknas i gruppen ”the big five”, det vill säga både lejon, elefant, leopard, buffel och noshörning! Dock måste du inte semestra i Diani Beach för att kunna åka på Safari, det går lika bra att göra det från Mombasa, Nairobi, eller någon annan plats också. Om du åker med en arrangör kan du ofta dessutom boka safari i förväg innan din resa.

Men det finns också flera sätt att uppleva Kenya, samt fler alternativ att välja mellan. För dig som är ute efter just sol och bad är Zanzibar ett alternativ till Diani Beach och Mombasa. Vill du hellre uppleva stadsliv är en resa till Nairobi är också ett sätt att uppleva Kenya. Nairobi som är Kenyas huvudstad ligger en bit in i landet från kusten sett. Staden är en stor huvudstad där den typiska stora västerländska staden och den lilla afrikanska staden möts. Det bildar en spännande miljö där du kan uppleva massor av kultur och historia. Nairobi är en härlig afrikansk stad, dock måste du vara beredd på at hålla hårt i dina grejer då en hel del kriminalitet försiggår i staden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?