Reseportalen.nu

Populära Resmål

Marocko började ta emot turister i slutet på 1990 talet och är idag ett mycket populärt resmål som erbjuder massor av sevärdheter, aktiviteter och flera långa vackra sandstränder. I Marocko är det en vild blandning mellan det gamla och det nya. Moderna stadsdelar byggs upp samtidigt som de gamla stadsdelarna, även kallat Medina, har fått behålla sitt ursprung vilket har lett till att flera städer i Marocko har ett stort utbud på historia och historiska byggnader, moskéer och torg.

Marocko har flera moderna turistorter längs kusterna där turisterna kan finna allt de kan önska av sin bad och sol semester. För den som vill se mer av Marocko rekommenderas att resa runt i landet som erbjuder massor av varierande natur, landskap och pittoreska bergsbyar. Det finns både guidade turer men även tåg och buss för den som vill resa runt. Det går även att hyra bil för att på egen hand ta sig runt vilket är ett behagligt sätt att resa på då trafiken utanför städerna är långt ifrån intensiv och man möter på vissa ställen fler åsnekärror än bilar.

När man besöker de gamla stadsdelarna är en guide att rekommendera för en större behållning. Marocko har tidigare haft ett dåligt rykte när det gäller stadsguider som erbjuder sina tjänster att visa turisterna runt i de gamla stadsdelarna. Dessa guider har ofta dragit iväg med turister i syfte att försöka sälja på dessa en massa souvenirer med mera som de haft provision på. I dag har man sållat bort det värsta men om man vill ha en guidad stadstur ska man alltid välja en auktoriserad guide framför guider som man stöter på ute på gatan. De auktoriserade guiderna har klara riktlinjer att arbeta efter som staten har fastställt och ofta klarar de även av att tala engelska och/eller franska.

Agadir

Nere i södra Marocko finner man turistorten Agadir. Agadir ligger placerad vid atlantkusten och är ett resmål som man kan resa till året om då medeltemperaturen är drygt 21 grader under vintertid, jämförbart med Kanarieöarna.

Staden Agadir är egentligen ursprungligen från 1500 talet men efter en jordbävning år 1960, då hela staden rasade samman och hälften av invånarna förolyckades, så har man återuppbyggt den igen, en kilometer söderut från där den gamla staden låg.

Agadir är uppdelad i olika zoner, ett turistområde där hotell och restauranger ligger sida vid sida längs den nära 1 mil långa sandstranden. Här finns även ett modernt affärsdistrikt och längre ut från stadskärnan finner man invånarnas bostäder. Agadir har även en av Afrikas största hamnar där man dagligen fraktar gods, främst från fiskenäringen.

Agadir är svenskarnas populäraste resmål i Marocko. Här finns allt man kan önska sig när det gäller vattenaktiviteter, nöjen, uteliv och shopping.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?