Reseportalen.nu

Populära Resmål

Tunisien har flera populära resmål, de mest besökta ligger längs medelhavet, och hit har turister från hela södra Europa rest för att vila upp sig och koppla av under lång tid. På senare år har även Skandinaver hittat hit och Tunisien börjar bli ett hett resmål som ersättare för andra resorter i medelhavet.

Djerba

Tunisien har även välbesökta öar i medelhavet, som bland annat Djerba, som är medelhavets sydligaste ö. Här finns långa och breda sandstränder och klimatet är både varmt och behagligt. På ön Djerba finns det flera stora fruktodlingar och även fast ön består av slättmarker och är mycket torr så har man lyckats att ge ön en hel del grönska.

På ön Djerba finner man en lugn och stressfri miljö, nästan så tiden står stilla, vilket är den optimala semesterorten för de som vill komma ifrån den intensiva vardagen. De små inbjudande och pittoreska byarna på ön har alla sin egen charm och invånarna på ön är mycket gästfria.

Under romartiden tillhörde ön Romariket och senare har den varit under både spanskt och franskt styre och under en period även ett tillhåll för de pirater som härjade i medelhavet. Men efter att ön tagits över av ibaditer, en arabisk/judisk folkgrupp, så har lugnet åter igen infunnit sig på ön Djerba.

Även om det är sol och bad i första hand som drar turisterna till ön Djerba så är ett besök i öns huvudstad Houmt Souk något som rekommenderas. Det är en fantastisk stad med smala gränder och ett flertal torg där det dagligen är marknader. Här finns en hel del roliga prydnadssaker att hitta och när man tröttnat på shopping så är staden full av uteserveringar som erbjuder både te, kaffe och frestande bakelser. Nere vid hamnen ligger ett antal fiskerestauranger som serverar färsk fisk eller skaldjur. Här kan man även få en inblick i hur det var under tiden då ön var ett tillhåll för pirater.

Djerba är en modern semesterort med hotell i alla prisklasser. Man finner allt man behöver inom hotellområdet som ofta erbjuder ett stort utbud av aktiviteter. Alla hotell ligger nära till strand och i området hittar man bra restauranger, barer och enklare shopping.

Hammamet

Tunisiens mest populära resmål är Hammamet som både är en fantastisk badort men även en betydelsefull stad med en lång historia bakom sig. Hammamet har en lång kustremsa vilket innebär att de vackra sandstränderna är milsvid, från norr till söder. På stranden hittar man ett flertal aktiviteter som bland annat paraglidflygning eller vattenscooter. Här kan man även spela volleyboll eller fotboll på stranden och strax ovanför ligger flera stånd som säljer mat, dryck och souvenirer.

För att ta sig från hotellområdet in till staden så går det minitåg, även kallat turisttåg, som hela tiden kör turister till och från staden. Staden är ganska stor men den mest intressanta och besökta delen av staden är en liten central del som kallas Medinan. Här finner man shopping, basarer och uteserveringar där man i lugnt och ro kan koppla av från dagens badaktiviteter.

Eftersom Tunisien är ett muslimskt land så är fortfarande inte nöjeslivet fullt utbrett ännu, även om man hittar det man behöver i hotellområdet. Men i området kring Medinan finns en del barer som kan vara intressanta att besöka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?