Reseportalen.nu

Sommarpalatset

summer_palace_3Näst sista dagen i Peking åkte vi till Sommarpalatset (Summer Palace) där kejsaren tillbringade sin lediga tid. Det är ett område på ca 3 km2 och som öppnades 1924 för allmänheten. Vid ingången fick man en slags karta att följa för att kunna se vilka olika palats, trädgårdar m.m som man ville titta på. Denna turistattraktion tar lite tid att se så man får vara beredd på att spendera många timmar här om man vill se allting.

Det ligger en stor sjö, Kunming, mitt i området där man kan åka båt om man vill och det går en bro över vattnet som kallas 17 bågars bro. Det växer otroligt vackra Lotusblommor i sjön. Det finns även en stor båt i vattnet på ett ställe som är gjord av marmor, som kejsaren lät bygga en gång i tiden. Högst uppe vid Buddhatemplet var det utsikt över både staden Peking och sjön Kunming.

Det finns en del i Sommarpalatset som heter ”Långa korridoren”, där målningarna uppe i tak och på takbjälkar är otroligt fina.

Det som man bör tänka på i Peking är att inte alla taxichaufförer kan engelska. Dom kanske säger yes, yes men åker ändå inte dit man föreslagit. Det allra bästa är att ha med sig något som visar vart man skall åka, en broschyr eller någon text på kinesiska + visitkort från hotellet så att man kommer tillbaka igen om man skall ut och åka på egen hand. Jag rekommenderar annars varmt rundturerna som gick från hotellet. Vet inte om det går från alla hotell, men det var till ett bra pris i alla fall när jag var där + att det även ingick lunch.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?