Reseportalen.nu

Långweekend i London

langweekend-londonBesök Englands fantastiska huvudstad för en helg som du sent kommer att glömma. London kan erbjuda allt ifrån en fullspäckad helg i högt tempo, till en lugn och behaglig stund i skuggan i en utav parkerna. I London finns något för alla. Här finns allt ifrån museer och gallerior till trendiga barer och ett spännande nattliv. En månskenstur på Themsen är det perfekta avslutet på en kväll. Du kan också välja det pulserande stadsliv, som London har att erbjuda. Den ultimata platsen för en romantisk helg, med några utav Europas bästa hotell och spa-anläggningar, finner du också i London. I och omkring Mayfair i västra London finner du de främsta hotellen. Dessa erbjuder femstjärnig service och förstklassiga anläggningar.

Som en av Europas främsta städer, när det kommer till kultur, så stoltserar givetvis London med några utav Storbrittaniens mest storslagna Museer och Gallerior. Tate Modern är internationallt välkänt och även platsen där Turners Prize delas ut. Om du brinner för modern konst så missa inte tillfället att besöka Tate Modern. Här finns världskända konstverk, samt mindre kända verk, som bara måste ses. Du kan också besöka ett av alla de små gallerier som finns utströdda över hela London, t.ex Whitechapel Art Gallery. Här finner du verk av kommande stora konstnärer och artister ifrån alla bakgrunder och kulturer, vilket tydligt visar på hur fantastiskt och mångkulturellt London är. London är inte bara något för de konstintresserade. Missa inte heller att besöka Science Museum och Natural History Museum där inträdet är gratis och där du hittar en salig blanding utav allt ifrån tusentals uppstoppade djur till valskelett och en vrålande Tyrannosaurus Rex. Här finns också en IMAX biograf där de visar filmer som uppskattas av alla åldrar.

Att se London ifrån en turistbuss kan ibland tyckas lite gammaldags, men är ett effektivt sätt att se hela staden på. För den som hellre vill ta en promenad är det aldrig långt mellan sevärdheterna. Ett av de bästa sätten att se två utav de mest kända monumenten i London är att ta en kryssning på Themsen, med en utav de många små båtarna som dagligen puttrar upp och ner för floden. En tur med Thames River Cruise låter dig se Westminster Abbey och Big Ben med stil. Ombord erbjuds lunch, middag, underhållning och dans. Båtarna utgår flera gånger per dag från en av de många pirerna som finns längs floden.

London är också känt för sitt spännande och pulserande nattliv. Om du söker något trendigt så bör du bege dig till Londons East End. Här finns mängder utav populära barer och nattklubbar och flera utav de kändaste i Hoxton och Shoreditch. Det är här som konst skapas och hit flockas modeälskare, artister och musiker. Här finns det också gott om retro- och vintagebutiker. Om du istället vill festa med stil och glamour under kristallkronor, där champagnen flödar, är West End platsen för dig. Ingen utekväll vore komplett utan en tur in till Soho, där små caféer trängs med dansklubbar, under det bländande neonljuset.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?