Reseportalen.nu

Paris

eiffeltornetParis är en av världens vackraste städer med konst som integrerats i byggnader och på torg. Man kan inte gå någonstans i Paris utan att påminnas om stadens rika kulturhistoria. Samtidigt har man i Paris aldrig långt till ett mysigt kafé eller restaurang med god mat. Det är inte så konstigt att Paris är Europas mest besökta stad för här erbjuds verkligen allt som man kan tänkas vara intresserad av.

Paris kallas även en av världens mest romantiska städer och därför så vallfärdar förälskade par till Paris för att njuta av kärlek och det goda livet. Det finns så mycket att se och göra i Paris att ett besök knappast är tillräckligt. För svenskar är det ganska enkelt att ta sig till Paris och därför kan man med lätthet resa för en helg då andan faller på.

Historia och kultur

Det var romarna som anlade Paris och de gav staden namnet Lutetia. Inflytandet från Rom känns av än idag då man ser på religion och tradition, men Paris är under förvandling och under senare år så har man sett andra influenser dominera gator och torg. Detta gör att man i Paris kan uppleva en stor blandning av kultur och tradition vilket är både spännande och intressant. Historiskt sett så har Paris drabbats ganska hårt av olika krig och det har förekommit inbördeskrig i staden. Detta tycks vara en tradition som fortsätter med de spänningar som förekommer mellan stadens rikare centrala delar och förorter.

Paris har byggts ut med hjälp av broar omkring floden Seine. Det som räknas som Paris centrum har nära 2 miljoner invånare och staden är byggd på ett mycket kompakt vis. Det här gör att man inte upplever långa sträckor mellan områden och att man hela tiden stöter på nya monument, butiker och restauranger. Det var under mellankrigsperioden som Paris utvecklade det konstnärsliv som än idag är ett kännetecken för staden och landet Frankrike.

Sevärdheter i Paris

triumpf Det finns vissa saker som man inte får missa om man besöker Paris. Här är några sevärdheter i Paris som kan betas av vid ett tillfälle eller under flera olika besök:

Eiffeltornet
Eiffeltornet är en spektakulär syn både dagtid och nattetid då det är upplyst. Ett måste för den som reser till Paris!

Museum
Louvren, Museet för Modern Konst och andra museum i Paris har gratis inträde den första söndagen varje månad.

Pompidou Centre
Här kan man uppleva modern konst, bio, konserter och roliga aktiviteter för barn och vuxna.

Triumfbågen
Från triumfbågen har man en magnifik utsikt över Paris.

Shopping och turism i Paris

Det är lätt att ta sig omkring i Paris till fots eller med Metron. Som turist i Paris kan man bo centralt på ett hotell eller välja att bo billigare i en förort. Paris är känt för att leda utvecklingen av mode och här kan man gå på modevisningar från de främsta modehusen. Dessutom kan man shoppa vackra kläder, accessoarer och föremål. Lägg till mat i världsklass och det är få resor som kommer att toppa en semester till Paris!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?