Reseportalen.nu

Populära Resmål

Kreta har många populära resmål och även många populära sevärdheter i form av historiska lämningar eller naturupplevelser. På Kreta har man inga problem att kombinera sina stranddagar med dagliga eller nattliga aktiviteter.

Är man intresserad av natur och växter ska man göra ett besök på Kretas östra del där man finner hisnande bergskedjor och bördiga dalar. Här finns utmärka naturområden där man kan se odlingar av apelsiner och vindruvor. Är man intresserad av vin är ett besök på någon av öns vinodlingar att rekommendera där man både kan få en visning och men även ta del av vinprocessen och provsmaka. Många av Kretas producenter av vin bjuder in för visning och här kan man även köpa exklusiva viner direkt från odlaren. Många familjer har även en egen liten vinodling där man främst framställer lantvin för eget bruk. Med lite tur kan man få köpa mycket speciella viner, producerat på olika vindruvesorter, som inte går att hitta på den vanliga marknaden.

I bergen finner man även vandringsleder bland annat till Europas djupaste ravin, Samariaravinen, där man får uppleva fantastiska naturområden med vilda exotiska blommor. På fortet Knossos, som är det största palatset som fanns i minoiska huvudstaden får man insupa massor av historia och uppleva ett område med fantastiska omgivningar.

Kreta har några av medelhavets vackraste sandstränder och om man tar sig med buss ned till Elafonisi så finner man en strand med omgivande natur som anses vara lika vacker som de högklassiga stränderna man kan finna enbart i söderhavet. Det finns många andra intressanta stränder utanför turistorterna som är väl värda ett besök, bland annat finns flera områden som har vattengrottor.

Rethymnon

Rethymnon är en stad som ligger på den norra delen av Kreta. Staden som har cirka 30 000 invånare ståtar även med att vara det populäraste resmålet på Kreta. Här finns en lång vacker strand, som börjar redan inne i staden och sträcker sig sedan 12 kilometer längs kusten. Även om den första delen är mycket välbesökt kan man hitta strandavsnitt längs stranden där man kan få vara i stort helt för sig själv. Det är på denna strand besökarna tillbringar sina dagar och här finns mängder av aktiviteter som vänder sig till både de stora som de små, som bland annat vattensporter, vattenscooter och snorkling. Längs med den breda stranden trängs barer och restauranger med souvenirförsäljarna.

Sommartid är Rethymnon ett paradis för de som vill kombinera solandet med ett pulserande nattliv. Här finner man mängder av barer och stora diskotek som pumpar ut den senaste musiken. Det är under sommaren som ungdomar belägrar delar av staden, men det går för den skull att resa till Rethymnon med barnfamiljer om man väljer de lite lugnare områdena. Under hösten och våren är det främst par och barnfamiljer som besöker det populära resmålet.

Agios Nikolaos

Till skillnad mot Rethymnon är Agios Nikolaos en liten lugn by där man främst finner ro och avkoppling i den avslappnade grekiska atmosfären. Agios Nikolaos har en vacker och lugn sandstrand där man kan bada och sola. Här finns även vattenaktiviteter som bollsport eller vattenscooter. Agios Nikolaos är ett perfekt by där man kan strosa runt och inta sin middag på någon trevlig och mysig uteservering. Nere vid hamnen finns flera fiskrestaurangen som serverar färsk fisk från dagens fångster.

Även om Agios Nikolaos är en ganska lugn semesterort så finns det barer och även diskotek för den som vill förlänga dagen över natten. Omgivningarna kring Agios Nikolaos är mycket natursköna och man kan hyra cyklar för att ta sig runt i området.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?