Reseportalen.nu

Populära Resmål

Det är svårt att peka ut några direkta resmål i Grekland som står över de andra då hela Grekland och dess övärld kryllar av spännande och exotiska resmål som alla har sin charm. På fastlandet finner man massor av sevärdheter som bland annat utgrävningarna på den grekiska halvön Peloponnesos, i södra Grekland, där det finns kvarlämningar av bosättningar från år 2000 f.Kr. Akropolis är ett måste att besöka då det är en av de viktigaste och mest välbevarade historiska platserna som finns i Europa.

Huvudstaden Aten är en modern stad blandat med arkitektur från Greklands storhetstid. Här finner man allt man kan önska av en storstad, ett stort utbud av historia, kultur, nöjesliv, sevärdheter och shopping. Aten är en mångkulturell stad med influenser från mellanöster, orienten, Asien och Europa. Atens stadsuppbyggnad skiljer sig något från många andra städer då det egentligen inte finns några direkt märkbara avgränsningar med förorter utan man upplever Aten som en enda stor stad med massor av bostadsområden där de olika områdena har sin egen arkitektur, charm och livsstil.

Längs med Greklands havskust ligger massor av pittoreska byar som erbjuder vackra sandstränder och grekisk kultur och med turistorter som är lika väl utvecklade som de man finner på de grekiska öarna.

Rhodos

Rhodos tillhör en av Greklands äldsta och mest populära resmål och ligger beläget i Egeiska havet. Ön, som har cirka 100 000 invånare, tar årligen emot miljontals turister som främst reser hit för avkoppling, sol och bad. På Rhodos kan man få ut det mesta av sin semester. Här finns flera populära turistmål som bland annat Kallithea eller Fourni där man finner de bästa sandstränderna med kristallklart vatten och undervattensgrottor. Längre österut hittar man Prasonisi där egeiska havet möter medelhavet och som erbjuder ett paradis för den som vindsurfar. Är man ute efter barer och fest från skymning till gryning är Faliraki ett resmål som passar bäst. Faliraki var tidigare en liten fiskeby som nu har vuxit upp och blivit ett trendigt resmål med främst ungdomar som besökare.

Rhodos har även ett fantastiskt landskap där man kan ta del av en fantastisk natur och exotiska växter. Vill man uppleva Rhodos natur ska man besöka orterna Katavia eller Siana där man hittar mycket vackra landskap.

Utöver sandstränder och natur har även Rhodos en stad där man hittar en stor del av medeltidens historia samtidigt som man njuter av det grekiska köket på någon uteservering på något pittoreskt och lummigt torg. Rhodos stad har en stor medeltida stadsdel som är Europas äldsta och fortfarande bebodda medeltida stadsdel. Här ligger katedraler och fästningar väl skyddade av en mur runt stadsdelen.

Medelhavets öar

I medelhavet ligger några av Greklands populäraste resmål. Här hittar man Kreta, som är en stor ö med fantastiska tillgångar som historia, sandstränder och flera turistorter där man kan hitta sin drömsemester.

Den grekiska delen av Cypern är också ett mycket populärt resmål, främst för ungdomar. Hit kan man resa om man vill ha sol och värme. Cypern har ett flertal mycket vackra badstränder och erbjuder ett nöjesliv utöver det vanliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?