Reseportalen.nu

Populära Resmål

Rhodos är en mycket populär ö som ligger några mil utanför Turkiets sydkust. Varje år reser miljoner turister till denna ö för att där tillbringa sin semester. Anledningarna till att Rhodos är ett sådant populärt resmål är flera, bland annat den vackra natur och det fantastiska landskap som Rhodos har att erbjuda sina besökare. Många besöker även Rhodos därför att det finns en historia som inte går att finna på andra platser, som till exempel Europas äldsta medeltida stadskärna, ruinerna efter det sjunde underverket Kolossen och ett flertal ruiner efter fort och fästningar.

Men för de flesta besökare är det ändå de vackra stränderna, den internationella atmosfären och det pulserande nöjeslivet som lockar dessa till den mångsida ön Rhodos.

Rhodos passar alla typer av besökare, både den som bara vill ligga på stranden och koppla av men även för de som vill kombinera sina baddagar med utflykter och upptäckter. Det finns flera trivsamma turistorter på ön som är väl anpassat för barnfamiljer. Här råder ett lugn, det finns aktiviteter anpassade för alla familjemedlemmar samtididigt som stränderna är långgrunda och barnsäkra. Det finns även turistorter som passar bra för de som vill kombinera sol med natur och vandring. Bland annat har orterna Katavia eller Siana fantastiska naturlandskap och ett stort utbud på vandringsleder där man kan upptäcka en stor växtflora.

Ungdomar är fortfarande den största gruppen turister och dessa reser till Rhodos under sommarloven. För ungdomar har Grekland och kanske framförallt grekiska öarna blivit ett populärt tillhåll där maten och det pulserande nöjeslivet kan kombineras med lata dagar på stränderna.

Resa Rhodos runt

De flesta som besöker Rhodos bor i eller i närheten av Rhodos stad. Här finner man flera vackra stränder där man kan ägna sig åt alla typer av vattenaktiviteter. Närheten till staden gör även att man kan fylla ut sina dagar med att shoppa eller besöka någon av stadens alla intressanta sevärdheter. Den medeltida stadskärnan får en att förflyttas tillbaka till tiden då riddarna styrde över ön. Här finns massor av intressanta byggnader, katedraler och självklart massor av historia. Ett besök i den antika och tidigare så viktiga hamnen från medeltiden, som idag heter Mandraki, är en upplevelse som man inte får missa. Idag är den nya hamnen en stor exportör av bland annat fisk.

I Rhodos stad finns även ett stort utbud på shopping. Dels finns de gamla marknaderna kvar där man kan hitta allehanda fynd och hantverk som bland annat läder, tyg och kläder av kashmir och inhemska kryddor och honung . Men bara ett stenkast från de äldre marknaderna finner man de nya toppmoderna marknaderna och shoppinggatorna som erbjuder det senaste inom mode och teknik.

Rhodos Stad har även ett stort utbud på internationella restauranger och butiker. Här finns gott om barer, diskotek och nattklubbar som sysselsätter turisterna ända in på morgonkvisten.

På Rhodos finns det även en hel del mysiga fiskebyar och mindre städer där man kan uppleva hur öns invånare bodde och arbetade under 1600-1700 talet. I staden Lindos finner man 1700-tals husen på rad som man når genom slingrande kullerstensgator. Lindos är även känt för sin produktion av keramik, ofta med mönster av fåglar.

Längre ut på västkusten finns det en del bergsbyar och den som utmärker sig lite extra är bland annat Siánna som anses vara den vackraste byn i bergen. Här kan man förtära och köpa lokalt producerade viner eller bara insupa det fantastiska skogsbeklädda berglandskapet.

Man kan ta sig runt på ön Rhodos på flera sätt. Bland annat finns ett väl utbyggt bussnät som förbinder alla städer och byar med varandra. Vill man utforska ön på egen hand går det bra att hyra scooter eller bil. Det finns även möjlighet att hyra en taxi för dagsutflykter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?