Reseportalen.nu

Populära Resmål

På Island finns det massor av saker att göra och uppleva. Många reser hit för att se den vackra naturen med de otroliga landskapen som är väldigt omväxlande och häftiga, men det finns också de som reser till landet för att uppleva Reykjaviks världskända nattliv.

I naturen finns det allt från kalla glaciärer till varma källor att se och upptäcka. Island har ett hett och eldigt inre som ger sitt uttryck i de varma källorna som finns i landet. Varma källor är ett samlingsnamn för flera olika fenomen, bland annat springkällor, fumaroler, solfatarer, gejsrar och lerpölar som kokar. En del av de varma källorna kan vara perfekta för dem som vill bada under sin utflykt, då de har vatten med en perfekt badtemperatur. Den mest kända badvänliga varma källan är Landmannalaugar.

Att se någon typ av varm källa och allra helst en gejser är det verkliga måstet! Du som turist kan inte åka till Island utan att uppleva detta naturfenomen. Den mest kända gejsern på Island är Geysir, men för närvarande är Strokkur den gejser som är roligast att besöka då den sprutar både vatten och varm ånga upp i luften var och varannan minut. Denna gejser ligger i området vid Geysir och om du har tid är en avstickare hit verkligen att rekommendera. Det är dessutom efter detta område som gejsern fått sitt namn.

Men Island har också ett kyligare utbud. Här kan du hitta en evig is. Ungefär 11 procent av Islands areal täcks av is, dock blir dessa isar tunnare och tunnare med åren i och med att klimatet bli varmare. Den allra största och mäktigaste glaciären hittar du i landets södra del, men du kan också besöka glaciärer på andra platser i landet.

Många av de resemål som finns att upptäcka i Islands natur går att resa till i grupp med en gruppledare. En sådan arrangerad resa är perfekt för dig som vill uppleva naturen men som tycker att det är jobbigt att göra det på egen hand. Det finns dessutom fler naturfenomen än de som nämnt ovan och om du deltar i en tur, eller lägger upp en själv, har du stor möjlighet att upptäcka flera av dem. Du kan också uppleva naturen från hästryggen om du gillar att rida. Island är känt för sina islandshästar och här finns det många ridturer med sådana att delta i. På hästryggen får du dessutom uppleva islandshästens speciella trav som kallas tölt. Att tölta är annorlunda från att trava vanligt, men du kan snabbt lära dig tekniken och lämnar på så sätt Island med ytterligare en upplevelse.

Om du vill hålla dig inne i staden finns det också här mycket att se och uppleva. Som tidigare nämnt är Island känd för sitt nattliv, så om du är en partysugen nattuggla är det någon du absolut måste prova på. Om dagarna finns det också andra aktiviteter att göra, så som museibesök och liknande. Om du vill göra ditt besök extra mångsidigt kan det vara en bra idé att kombinera såväl besök i staden som i naturen. Det ger en mer mångsidig upplevelse och du riskerar då inte att gå miste om något av allt som Island har att erbjuda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?