Reseportalen.nu

Populära Resmål

Det finns många platser att besöka i Italien beroende på vad du är intresserad av. I norra Italien hittar du Ligurien vid den franska gränsen, Milano i inlandet och Venedig i öster. I mitten av Italien finns huvudstaden Rom på västkusten, Toskana lite norr om Rom med sin provins huvudstad Florence. Vid södra Italiens sydspets hittar du ön Sicilien och väster om landet finns ön Sardinien.

Många väljer att resa till Rom för att mycket av kulturen finns här. I staden finns sevärdheter som du som turist inte får missa för allt i världen. Här finns Colosseum som ett stort minnesmärke över den fantastiska tid som stormakt som Italien, eller dåvarande Romarriket hade. Men i Rom hittar du också Fortum Romanum som är ett helt område sedan denna tid. Området som ligger på en av Roms sju kullar ger dig vindlag från historian med viktiga politiska beslut, en världsomfattande handel, mm. Men i Rom finns även annat att se. Spanska trappan är en viktig sevärdhet och även Pantheon och den vackra fontänen Fontana de Trevi måste besökas. För att göra resan ännu mer kulturell och historiskt präglad måste du som besökare också ta en tur till Vatikanen, den katolska kyrkans säte. Här finns påven och S:t Peterkyrkan, vilka båda är världskända. Rom är helt enkelt platsen för dig som intresserar dig för kultur, religion och historia. Här hittar du i princip alla gamla stilar och sägnerna och berättelserna är så många och så spännande att du får minnen för livet.

Men Italien har givetvis även mer att erbjuda. Sardinien passar dig som vill åka på en riktig solsemester med sol och bad samtidigt som du inte vill missa kulturen och historian, då även den självklart går att uppleva här. Även Sicilien erbjuder sol och bad, samt en natur och ett landskap som präglas av berg med bråddjupa stup rätt ner i det vackra havet. Men även på fastlandet finns det härliga semesterorter med skild prägel att besöka beroende på vad ni önskar. Det finns orter som många italienare åker, men också orter som har en mer internationell publik. Se dig om och välj den som passar dig och ditt sällskap bäst!

Landet har givetvis också flera spännande städer att locka med, som mode- och industristaden Milano, som dessutom är en av landets största städer och ett ekonomiskt centrum. Inte lång därifrån år öster hittar du också Venedig, som är känd för sina vackra och romantiska kanaler där gondolen är det främsta transportmedlet. Om du istället åker västerut från Milano sett hamnar du i Ligurien, vilket är en del av Italien som gränsar mot Frankrike. Här finner du, precis som på många andra håll i Italien, mysiga små byar med pittoreska piazzor och mysiga familjerestauranger, för dig som önskar ett mindre exploaterat Italien. Om du gillar bilar och kanske framför allt Ferrari kan istället moderna vara det rätta målet för din resa. Här kan du besöka Ferrari fabriken och dess museum, samt titta på Formel 1. Italien har allt att erbjuda och det är bara du som sätter gränserna för vad din resa ska innehålla, säker är dock att vart du än reser så kommer du att få smaka på god och spännande mat, samt möta trevliga och härliga människor. Något annat som inte bör underskattas är den traditionella italienska musiken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?