Reseportalen.nu

Golf

golfSkottland är känt för sina fantastiska golfmöjligheter och benämns faktiskt som golfens hemland, då man har spårat sportens historia och kultur i landet ca 600 år tillbaka i tiden. Valmöjligheterna är många och prisvärda golfalternativ med rabattkort erbjuds på flera banor. Det spelar heller ingen roll på vilken nivå man befinner sig. Även de som inte har spelat flertalet år kan spela på någon av de kända mästerskapsbanorna i landet, tex Old Course i St Andrews eller Gleneagles, eller på någon av de andra ca 550 banorna i Skottland. Invånarna är dessutom kända för att vara vänliga och tillmötesgående och man möter ofta stor gästfrihet på landets fairways och golfklubbar.

Det går att spela golf i Skottland året om. Huvudsäsongen börjar dock i april och sträcker sig till slutet av september. De flesta bokningarna görs i maj och september, vill man göra en golfresa till Skottland just under dessa tidpunkter bör man därför vara ute i god tid innan resan.

Det finns goda möjligheter att hyra golfutrustning på plats på de flesta golfklubbar, för den som exempelvis inte vill ta med sig sin egen utrustning. En bra idé är att undersöka vilka möjligheter som finns på just den klubb och bana som just du kommer att besöka.

Vill man lära sig mer om golfens historia och hur sporten kom att få så starkt fäste i Skottland bör man besöka British Golf Museum i St Andrews. Här kan man ta del av spännande utställningar, interaktiva avdelningar och intressant multimedia som presenterar golfens historia femhundra år tillbaka i tiden. Från muséet är det inte heller långt till den tidigare nämnda banan Old Course, endast ca 60 meter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?