Reseportalen.nu

Språkkurser i Skottland

sprakkuser-skottland-2Skottland är en populär destination för språkkurser. Hit lockas studenter från hela värden som vill lära sig engelska i en välkomnande och gemytlig atmosfär. Skottarna har en skön humor och vill gärna berätta en historia eller två om dom får chansen. Det märks att Skottland är Englands lillasyster med en lång historia av konflikter och en vilja till självständighet. Den senaste militära konflikten var dock så tidigt som 1745 och idag märks den skotska nationalismen mestadels i en stark skots kultur där folkmusik och keltiska traditioner står i centrum. Många som kommer hit förälskar sig i landets skrattfyllda och vänliga attityd och i dess mäktiga landskap.

Språkresor hit erbjuds från 16 år och uppåt, beroende på skola. Vissa skolor har en nedre åldersgräns på 17 eller 18 år. Vilken skola man väljer att åka till beror också på vilken sorts kurs man söker och hur stor skola man vill studera vid. Här finns allt från små familjära skolor till stora, mer livfulla skolor. De vanligaste kurserna är så kallade standard och intensivkurser. Här väljer du själv hur länge du vill studera, från bara några veckor upp emot ett helt läsår. Du kan också börja när som helst under året, en flexibilitet som sällan associeras med utlandsstudier.

Många som vill studera engelska utomlands väljer att åka till Storbritanniens huvudstad London. Här finns allt och lite till, men för den som söker en lugnare atmosfär och med större närhet till naturen, är Skottlands huvudstad Edinburgh svaret. Edinburgh är känd som hemstad för Europas största kulturfestival, Edinburgh Festival, varje augusti. Här finns också vacker arkitektur som ofta minner om gotiska noveller, mysiga kvarterspubbar, tjusiga shoppinggator och inte minst dom 7 bergen, varav Arthur’s Seat är det mest välkända. På sommaren kretsar livet i mycket kring the Meadows, den stora park som ligger mellan innerstaden och universitetet och de bostadsområden som ligger i närheten. Här umgås man, äter och jonglerar.

sprakkuser-skottlandI både Edinburgh och den mer nordligt belägna Aberdeen, den andra staden som erbjuder språkkurser för utländska studenter i Skottland, kan man studera för en engelsk språkexamen. Dessa examen, utfärdade av University of Cambridge, är internationellt erkända prov på ens engelskakunskaper och är ofta ett krav för de som vill studera vidare på ett engelskspråkigt universitet. Här kan man läsa mer om dessa Cambridge-certifikat.
Vare sig man behöver en examen eller ej är goda engelskakunskaper i det närmaste nödvändigt i dagens samhälle, för både studier eller arbete. Är man intresserad av att plugga utomlands erbjuder en eller några månaders engelskakurs en möjlighet att prova på hur det känns.

Passa också på att se och upptäcka mer av Skottland väl på plats. Boka en resa som ger en eller två veckor tid över att resa runt i landet, bo på B&B och upptäcka den vackra naturen på nära håll. Utanför storstäderna snappar man också upp den lokala dialekten och ibland känner man knappast igen det engelska språket, men låt inte det hindra dig från att sitta ner och höra en historia om byn eller landet där du är. Här finns mycket att lära.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?