Reseportalen.nu

Populära Resmål

Mallorca är medelhavets främsta turistmål med drygt 10 miljoner besökare som semestrar på ön varje år. Redan för 50 år sedan började chartertrafiken till Mallorca och svenskarna har sedan dess hållit Mallorca som den populäraste ön i medelhavet.

Mallorca är ett resmål som erbjuder allt, här finns vacker natur, vandringsleder i bergen, små pittoreska fiskebyar och bergsbyar men framförallt har Mallorca en sprudlande nöjesliv och mycket vackra stränder. Det finns drygt tio etablerade turistorter på ön, alla med sin egen charm och utbud på aktiviteter för de hitresta turisterna.

Alcudia

Alcudia är ett populärt resmål för främst barnfamiljer. Här finner man allt man kan önska sig för sin semester i form av avkoppling, mat och dryck. Alcudia har långa vackra stränder med kristallklart vatten där det går att finna med avskilda strandområden.

Cala d’Or

Denna mindre stad bestod från början av åtta mindre byar som har fått växa samman. Här finner man flera mindre stränder belägna i vikar med klarblått vatten. Detta populära resmål passar de som vill ha en lite lugnare semester men resmålet är inte speciellt barnvänligt på grund av avstånden till stränderna. Här finner man det mesta man kan önska sig och området i sig anses vara lite exklusivare än de andra resmålen på Mallorca.

Cala Mayor

Nära Palma de Mallorca finner man resmålet Cala Mayor. Detta är ett resmål som även invånarna själva på ön gärna besöker. Området är barnvänligt och det finns en vacker strand med långgrunt vatten. Närheten till staden Palma gör resmålet populärt då man kan kombinera sol och badande med Palmas vackra stad.

Cala Millor

Resmålet Cala Millor har snabbt blivit ett populärt resmål för främst ungdomar. Här finns stränder och vacker natur som man kan kombinera med ett stort utbud av nöjen. På orten finner man mängder av barer och diskotek.

Camp de Mar

För den som önskar en lite mer exklusiv semester så är detta resmål ett bra val. Här finns endast lyxigare hotell belägna i en vik där man kan bada och sola på klipporna eller från den mindre stranden som har kritvit sand och kristallklart vatten. Här finns även en golfbana för den som vill kombinera solandet med en golfrunda.

Magaluf

Detta resmål är en av Mallorcas äldsta turistorter men trots att det börjar synas att staden fått ta del av många års charterturister så är det fortfarande ett av de populäraste resmålen på Mallorca. Här finner man allt man kan önska på semestern, strand, vattenaktiviteter och ett stort utbud när det gäller nöjeslivet.

Palma Nova

Detta resmål ligger alldeles intill Magaluf och har även det börjat bli aningen slitet av alla åren med charterturister. Här finns flera stränder, ett stort utbud av restauranger och barer. Tyvärr har Palma Nova, precis som Magaluf, blivit populära resmål för de som uppskattar fester snarare än avkoppling vilket lett till att stränder och staden upplevs lite väl nedsmutsad.

Playa de Palma

Detta resmål är ett av de populäraste på Mallorca mycket på grund av att turistorten bjuder på mycket aktiviteter, är barnvänligt och ligger nära Palma stad. Stränderna är rena och vackra.

Santa Ponsa

Detta resmål ligger på en större ort och hit åker man främst för att det finns flera mycket bra golfbanor i området. Här finns långa stränder med kritvit sand och klart vatten. Det finns förstås även gott om restauranger och barer i området.

Palma de Mallorca

Även om de flesta turister väljer semesterorter med vackra stränder när de reser till Mallorca så kan ändå denna mycket trevliga stad vara ett bra alternativ för den som vill uppleva historia, lummiga torg med uteserveringar och en vacker natur och där bad och solande kanske utgör en mindre del av semestern. Palmas närhet till några av Mallorcas bästa stränder gör att många väljer att förlägga sin semester i staden som har en hel del mysiga hotell att erbjuda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?