Reseportalen.nu

Populära Resmål

Spanien är det mest populära resmålet i Europa och håller sig fortfarande högt upp på svenskarnas topplista över populära resmål. Spanien är ett fantastiskt land som kan erbjuda sina besökare mer än vad något annat land kan göra. När man tänker på Spanien kommer tankarna om den spanska dansen flamenco, den spanska konsten och kulturen som omfattar tavlor målade av Picasso och fotboll med bland annat världslagen Barcelona och Real Madrid men även grisfesterna på Mallorca och så mycket mer. Det finns få andra länder som vi kan förknippa med så mycket som Spanien.

Spanien har massor av populära resmål, städerna Barcelona, Valencia, Sevilla, Malaga och Madrid är mycket välbesökta året om. Under sommaren är det främst kusterna nere i söder och Mallorca i medelhavet som drar turister. På vintern är det självklara resmålet någon av resorterna på Kanarieöarna där temperaturen i december och januari ligger mellan 18 till 24 grader.

Madrid

Att resa till Madrid kan man göra året om. Somrarna kan vara heta och vintern kylig så bästa tiden är att resa under våren eller hösten om man vill kombinera sin resa med sol och värme, utan att det blir för hett. Madrid är en toppmodern stad där man kan finna allt man kan önska när det gäller historia, kultur, nöjesliv eller sport.

Madrid erbjuder massor av sevärdheter. Det räcker oftast med att man tar en promenad i staden så upptäcker man vacker arkitektur, fantastiska torg och blomstrande parker. Är man intresserad av historia kan man göra ett besök på konstmuseet Museo del Prado där man finner ett stort antal tavlor, statyer och andra fantastiska konstverk. Museet är så stort så att det oftast inte räcker med en dag om man vill ta del av allt som museet kan erbjuda. På samma gata finner man även ett flertal andra museer med olika inriktningar som kan vara värt ett besök.

Madrid erbjuder även ett stort utbud på shopping, på Madrids största shoppinggata Calle Preciados hittar man de senaste märkesvarorna och flertalet internationella modebutiker. Om man gillar vin ska man definitivt göra ett besök i Europas största vinbutik som ligger på Calle Ribera de Curtidores. Här finner man både välkända men även unika och speciella sorter av mer exklusiva viner i flera plan. En av Madrids största marknader är söndagsmarknaden på Calle Ribera de Curtidores. På denna marknad, som funnits sedan 1600 talet, kan man göra mycket trevliga fynd framförallt om man är intresserad av skinn, läder och antikviteter.

Nöjeslivet i Madrid är något alldeles speciellt, Madrid är en levande stad, dygnet runt sju dagar i veckan, och kallas av många för staden som aldrig sover. Spanjorerna själva brukar börja kvällarna med en middag på någon trevlig flamencorestaurang för att senare under natten gå vidare till nattklubbar eller diskotek och slutligen avrunda med en frukost på någon trevlig uteservering. I Madrid finns mängder av inhemska och internationella barer, nattklubbar och diskotek.

För att ta sig runt i Madrid kan man enkelt ta sig fram med tunnelbana eller med buss och taxi till relativt låga priser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?