Reseportalen.nu

Spanska Språket

spanien-sprakVarje år väljer tusentals att människor att resa till Spanien för att studera spanska. Det spanska språket talas av cirka 500 miljoner människor värden över och är officiellt språk i 21 länder, däribland Spanien, Mexiko och majoriteten av alla länder i Sydamerika och Centralamerika. Även Nordamerika har en betydande spansktalade befolkning. Språket härstammar från Indo-Europeiska språk och latin och är nära besläktat med portugisiska och på längre håll franska och italienska. På spanska särskiljer man mellan spanska och castellano, kastilianska på svenska.
Castellano är majoritetsspråket i Spanien och det som vi vanligtvis känner igen som spanska, men namnet används för att göra plats även för de andra versionerna av spanska som talas i Spanien, nämligen galiciska, baskiska och katalanska.

Är man intresserad av skillnaderna mellan castellano och till exempel katalanska kan man resa till den populära staden Barcelona. Här erbjuds språkkurser i castellano medan en stor del av befolkningen talar katalanska, vilket erbjuder en intressant kontrast för de som är intresserade av språk och historia. För språkstuderande erbjuder spanska
Barcelona annars en mycket inspirerande och avslappnad miljö att studera i. Här finns både stränder och ett varmt medelhavsklimat, ett pulserande storstadsliv och en stor mängd sevärdheter. Barcelona lockar såväl turister som språkstudenter, och möjligheten att kombinera de två välkomnas av många.

spanien-sprak2Vill man njuta av semesterkänsla kan man välja att förlägga sin språkkurs till Costa del Sol, kustremsan utmed Spaniens södra medelhavskust. Här erbjuds språkkurser i de välkända semesterorterna Málaga, Benalmádena, Marbella and Nerja. En intensivkurs i spanska här ger både eftermiddagar och helger fria att njuta av stranden och stadslivet. Vill man uppleva det mer traditionella Spanien väljer man att studera i till exempel Sevilla i södra Spanien, eller Pamplona i norr. Båda dessa städer är kända för sina traditioner och festivaler, historiska arkitektur och gedigna atmosfär. Språkkurserna startar året om så se till att passa in kursen med en festival, så som heliga veckan.

Spanska är ett språk som talas med glöd och känsla. Det samma gäller den färgstarka spanska kulturen och den smakrika maten som man finner här. Att studera spanska på plats i Spanien, vare sig man är vanlig semesterfirare, språkstudent, språkintresserad eller Spanien-entusiast, ger dig chansen till en större inblick i landets starka traditioner och popularitet. Ett stort antal olika reseföretag erbjuder språkkurser i Spanien för ungdomar såväl som vuxna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?