Reseportalen.nu

Populära Resmål

Kanada är, trots sitt fantastiska utbud på sevärdheter och natur, inte ett speciellt vanligt resmål för skandinaver såsom USA, grannlandet i söder, har blivit. Kanada erbjuder samma miljöer, storstäder och natur som USA men med avsaknaden av den glamour och de kulturella inslag som man ofta möter på i USA.

Kanadas största städer är bland annat Toronto, Vancouver, Quebec och Ottawa. Här finner man allt man kan önska sig av sitt stadsbesök. Den största staden Toronto är en världsstad och en av Kanadas viktigaste affärsstäder. Här reser sig skyskraporna högt upp i skyn och blandas med ett stort utbud av butiker, restauranger och ett mycket hett nöjesliv.

När man tänker på Kanada så är det kanske inte städer som man tänker på först utan Kanada är för många vildmarker där man kan finna en natur som är enastående. Bergskedjor, prärier, öken, regnskogar och glaciärer, i ett och samma land. Det är för sin natur som många reser till Kanada och för att utforska dess vildmarker, både uppe i norr där man finner massor av insjöar och om man så vill glaciärer, som i mellersta delarna där skogar, fiske och björnar är det som lockar turisterna främst. Kanada är ett fantastiskt land att campa i och mer äventyr än man kan finna i de kanadensiska vildmarkerna är svårt att finna på annan plats.

Kanada har ett stort utbud vad det gäller boende, allt från hotell av första klass till motell och vandrarhem. Kanada har även massor av stugbyar och campingplatser i nära anslutning till sina vildmarker. Det finns även flera skidorter som vintertid erbjuder mycket bra utförsåkning i bergen.

Quebec

I provinsen Quebec finner man Quebec City, vilket är provinsen största stad. Quebec är en av Nordamerikas äldsta städer och denna hamnstad grundades redan under 1600 talet. Invånarna i staden är fransktalande och fransk kultur och seder strömmar genom dess stadsdelar.

Quebec har massor av sevärdheter att erbjuda som bland annat den gamla hamnen, Vieux Port, som upprättades under 1600 talet. Denna hamn var en av de första i Nordamerika där skepp kunde transportera bland annat pälsar och fisk. Den inre stadskärnan har massor av byggnader med fransk arkitektur och här finner man bland annat museum där man kan ta del av Quebecs spännande historia. Quebec har även ett stort utbud av internationella restauranger, nattklubbar och diskotek.

Bästa tiden att resa till Quebec är från våren till hösten. Under sommaren sjuder staden av ett flertal stora kulturevenemang och festivaler. I februari anordnar Quebec en vinterfestival och miljoner besökare reser till staden för att ta del av festligheterna och beundra de vackra skulpturerna och palatsen som huggs fram ur is. Festivalen bjuder även på vackra parader och olika turnering i idrott.

British Columbia

I västra Kanada finner man provinsen British Columbia som är ett av Kanadas mest populära resmål. I denna provins ligger storstaden Vancouver, som är en sprudlande stad med massor av aktiviteter och nöjen. Även om staden i sig är känd så är det främst för provinsens natur man reser till British Columbia.

Om man ger sig ut på prärien så upptäcker man att tiden i mångt och mycket har stått stilla sedan 1800 talet. Här finns ett flertal rancher där cowboys arbetar med att sköta om boskap, på traditionellt vis. Provinsen British Columbia är även hem till ett stort antal indianstammar som på många håll har behållit sin kultur och sina seder. Fantastiska naturområden med massor av insjöar och där man även finner den storslagna bergskedjan Rocky Mountains.

Ute vid västkusten finns många vackra klippöar och en hel del fjordar och om man är intresserad av fiskar så kan man bege sig ut på valsafari i Stilla havet där det finns ett stort utbud på olika valarter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?