Reseportalen.nu

Populära Resmål

Mexiko är ett mycket populärt resmål och ligger, med sina 21 miljoner utländska besökare som anländer till flygplatsen, på tionde plats bland världens mest besökta länder. De flesta besökare kommer dock landvägen från USA vilket innebär att Mexiko tar emot betydligt mer turister än så.

De flesta som reser till Mexiko gör det för att sola och bada på något av de vackra resmålen vid Mexikos kuster. Här finner man mycket vacker natur, kritvita och lena stränder och det klara havet med mängder av skatter som undervattensgrottor och ett mycket rikt fiskliv.

Mexiko City är en världsmetropol för de som gillar riktigt stora städer. Med sina cirka 20 – 25 miljoner invånare har Mexiko City lika många invånare som hela Skandinavien tillsammans. Hela staden är ett färgsprakande och levande kulturcenter som ger massor av behållning, oavsett vad man än är ute efter.

Mexiko har även en annan sida, förutom städer och badstränder, här finner man en fantastisk historia och massor av sevärdheter från tiden då ursprungsbefolkningen levde i Mexiko. Mayakulturen är från 600 talet och har efterlämnat massor av ruiner och byggnader med mystiska och oförklarliga tankar bakom byggnadsverken. Under 800 år levde dessa kulturer i djungelområdena och idag har flera tempel och pyramider frigjorts från den täta djungeln och blivit mycket populära turistmål. För den som är intresserad av historia är Mexiko rätt plats att resa till.

Yucatanhalvön

Yucatanhalvön var tidigare boplats för Mayaindianerna och förutom att halvön myllrar av intressanta historiska sevärdheter så finner man även semesterorten Cancun som under de senaste 10-15 åren blivit en av Mexikos populäraste resmål. Till Cancun kan man resa både med charter och reguljärt och med åren har orten blivit ganska populärt hos många svenskar då man har ett stort antal besökare från Sverige varje år men även en hel del fast boende svenskar. Här finner man svenskägda hotell och restauranger där man både kan äta svensk husmanskost men även få information och ta del av vad som händer på orten.

Yucatanhalvön består av kalksten vilket innebär att det finns gott om både grottor och klippformateringar, både över och under havsytan. Cancun är ett paradis för dykare som vill utforska de fantastiskt vackra reven och undervattensgrottorna som bjuder på ett stort utbud av fiskarter. För soldyrkare finns fantastiska stränder med klart vatten där man även kan välja att bada med sköldpaddor, delfiner och rockor.

Cancun har även ett stort utbud av nöjesliv med mängder av restauranger, barer och diskotek. Här kan man äta gott och roa sig från solnedgången till soluppgången.

Om man är intresserad av historia och främst då den mystiska mexikanska historia som indianerna lämnade efter sig så var Yucatanhalvön hemvist för Mayaindianerna som levde i området mellan år 600 fram till år 1400. Här finns ett flertal pyramider, tempel och andra underbara byggnader som ger en unik insikt i hur indianerna levde och hur deras kulturer och seder var formade.

Till Cancun reser man för kulturen, maten, stränderna och de underbara havsområdena med exotiskt djurliv och massor av spännande undervattensgrottor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?