Reseportalen.nu

Serengetis nationalpark

Serengetis nationalpark ligger i Tanzania och är världsberömd för det unika djurlivet och landskapet som man här kan komma så tätt inpå utan att det någonsin blir farligt. Den som tycker att det är otroligt spännande att se ett livs levande lejon i en djurpark kommer att hoppa högt av förtjusning av att få se ett i dess verkliga miljö. Inga burar och inga tider för matning, lejonet i Serengetis nationalpark kan vara hur hungrigt som helst, men risken att det kommer att hoppa över dig i jeepen du sitter i är ganska liten!

Livet innan människan

Många anser att Serengetis nationalpark ger en mycket fin bild av hur livet innan människan kan ha sett ut. Det finns nämligen en så stor variation av djur och växtlighet i Serengeti, och tack vare att man bevarar miljön och skyddar djuren så förblir det här en plats som inte förstörs av den moderna människans olika påfund. Nu är djuren i Serengeti inte ovetande om människan eftersom turister från hela världen kommer för att med hjälp av guider åka igenom parken i säkra jeepar. Man tar sig aldrig för nära djuren så att de inte ska störas av människans nyfikenhet och närvaro.

Utrotningshotade arter på väg tillbaka

Tack vare insatserna i Serengetis nationalpark så är flera olika utrotningshotade arter på väg tillbaka. Här kan man särskilt nämna noshörningen. Då man åker längs grusvägarna i Serengetis nationalpark så kan man plötsligt få se zebror och gnuer korsa vägen då de löper över de enorma slätterna. Vid vattenhål finns det flodhästar som för de flesta är en dröm att få se i verkligheten. Andra djur man kan skåda i Serengetis nationalpark är lejon, giraff, elefant, gasell, buffeldjur och mer. Det är viktigt att stödja arbetet med att ge alla dessa djur ett så stort område att leva skyddat i så därför är ekologisk turism till Serengetis nationalpark ett bra sätt att se till att djuren och naturen kommer att skyddas för framtida generationer.

Besök en enorm nationalpark

Serengeti nationalpark i Tanzania gränsar till Kenya i norr och till Viktoriasjön i väst, och många av djuren rör sig fritt mellan de två olika länderna. Man har här skapat ett enormt område där djuren är fridlysta och kan leva utefter sina egna behov. Savanner avlöses av savanner och då allting är så stort så kan man verkligen få chansen att uppleva unika naturliga händelser då man tar sig in i parken till fots eller med jeep. Man kan även ta turer i luftballong över parken och anordna särskilda utflykter där man lär sig mer om områdets historia och traditioner.

För att ta sig till Serengeti så får man antingen flyga eller åka bil. Detta beroende på var i Tanzania man bor. Det finns förstås även hotellverksamhet i området alldeles vid Serengeti, och det kan vara väl värt att ge denna enorma park flera dagars besök. Om man vill se den berömda massemigrationen av miljontals djur så ska man besöka mellan juli och december. För att se rovdjuren på nära håll så är det mellan juni och oktober som man ska satsa på en resa till Serengetis nationalpark.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?