Reseportalen.nu

Italien

italienItalien är ett riktigt Medelhavsland som ligger i södra Europas mitt. Här kan du som besökare hitta det mesta då landet är känt för allt från fotboll till mat och arkitektur. Landets klimat är behagligt med varmt och soligt väder stora delar av året, dock kan vädret självklart skilja mellan landets södra och norra del. Du som svensk tar dig enkelt hit och kan njuta av det som passar dig, kanske en weekendresa med shopping och kultur, en avkopplande solsemester, eller en mer sportinriktad semester med exempelvis golf eller utförsåkning. Att åka till Italien på en mat eller vin resa är inte heller att förkasta. Vart du än är i landet kommer du att stöta på en väldigt vacker natur som kan kännas näst intill magisk med grönskande och frodiga dalar mellan mäktiga berg, tillsammans med vackra och badvänliga kuster.

Landet har dessutom en kultur som är såväl högstående som levande! I Italien har det nämligen bott människor i flera tusen år och det är ofta här man brukar säga att arkitekturhistorian har en del av sin grund med Romarrikets mäktiga byggnader. Så här kan du titta på gamla hus och byggnader, så som Colosseum i Rom, som på sin tid var en härlig arena för djurspel och annan underhållning. Men ni kan självklart också beskåda andra häftiga byggnader från Antikens Rom. I Rom finns dessutom den egna katolska staten Vatikanen att besöka med mäktiga kyrkor fulla med världskänd konst från lång tid tillbaka i tiden. Att besöka Vatikanen är en resa både tillbaka i historian och in i Italiens kultur.

På många ställen runt om i landet finns dessutom härlig shopping. Många av landets städer erbjuder allt från lyx till budget, den främsta modestaden är Milano, men du kan hitta det senaste även i Rom och andra städer i landet. Italien har många kända märken av god kvalitet och design, så om du gillar att shoppa lite bättre är du i rätt land i Europa. Runt om i landets städer och byar hålls det också ofta marknader, vilka är kända. Marknaderna som hålls intill den franska gränsen lockar till exempel till sig även franska gäster. På dessa marknader kan du hitta allt från billiga kvantitetsvaror till härliga kvalitetsprylar. Allt i varierande priser och former, det betyder att du hittar allt från skor och smycken till ost och mat. Marknaderna är också väldigt trevliga att besöka eftersom du här ofta kan möta områdets lokalbefolkning, beroende på hur turistätt det är.

Men utöver allt detta är Italien kanske allra mest känt för sin fantastiska matkultur som innehåller och erbjuder allt från pizza och pasta till kvalitetsfyllda viner och ostar. Att äta gott är en självklarhet när du reser i Italien och du måste absolut prova på landets specialiteter. Om du gillar sport har du också en anledning att resa hit. Italien är väldigt stolta över till exempel sitt fotbollslag och sporten är något som engagerar många runt om i landet.

Italien har flera populära resemål och då kan välja att åka till så väl Sicilien som Rom, Milano, Florens eller Ligurien. För dig som önskar finns det även många alternativ till boende i Italien. Vart du ska beror på dig och dina önskemål. Välj om du främst vill uppleva mat, kultur, sport, nattliv eller bara ta det lugnt. Många av dessa saker går att kombinera i stor utsträckning men om man vet ungefär vad man vill kan det vara lättare att välja mellan alla alternativ. Reser hit gör du lätt med flyg eller tåg och att sedan ta sig runt i landet är för den som önskar lika lätt även det med tåg eller bil.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?