Reseportalen.nu

England

englandEngland är den största riksdelen av Storbritannien. Landet gränsar till Skottland i norr, Wales i väst, och Irlands nordväst på andra sidan Irländska sjön. England inkluderar även 100 andra små öar, bland annat Isles of Scilly och Isle of Wight. England har totalt 50 003 909 invånare idag, med London som största stad och som även är huvudstad. England blir med sina 51 miljoner invånare det mest befolkade landet i Storbritannien och har det fjärde största befolkningsantalet i EU. Landet har ett välutbyggt järnvägsnät, och var faktiskt först i världen med järnväg med persontrafik. Även motorvägsnätet håller bra standard och når ut till stora delar av landets nio olika regioner.

England har svala somrar och milda vintrar som inte går lägre än 0 grader och inte mycket högre än 32 grader varmt på sommaren. De kallaste månaderna är januari och februari medan juli är den varmaste månaden. Vädret är i det stora hela väldigt varierande och växlar mellan milt och varmt väder med mindre regnskurar, framför allt i maj, juni, september och oktober. Landets natur består till stor del av mjuka och böljande lågland, framför allt i södra delen av ön. Längre norrut övergår naturen till ett bergigare landskapet, något som man verkligen märler om man fortsätter vidare till Skottland med sina mäktiga högländer. Tack vare luftfuktigheten är England mycket grönt och frodigt.

Landets populäraste och största sport är troligen fotboll. Det engelska fotbollslaget som har sin hemmaplan i Wembley Stadium som ligger i London vann FIFA vann världscupen år 1996 då landet arrangerade cupen. Idrott är något som ligger många engelsmän varmt om hjärtat och även sporter som cricket, rugby och tennis hör till de riktigt folkära sporterna i landet. En annan av dessa är också golf, något som många turister njuter av när de besöker England. Landet har flera riktigt fina golfbanor för den som vill passa på att golfa under semestern.

england2Det brittiska köket har kanske inte världens bästa rykte. Kötträtter med den traditionella mintsåsen kan för en utomstående vara lite svåra att vänja sig vid. Dock har landets idag mångkulturella samhälle breddat utbudet av restauranger att välja på, framför allt i London. Något som man dock inte bör avstå ifrån är den brittiska ölen. Många högklassiga bryggerier finns i landet och gör att man på pubarna kan testa flera lokala ölsorter som man inte kan få tag på i Sverige. Många tycker också att brittisk öl smakar godare när man väl är på plats, något som kan ha att göra med den korta frakten. Efter ett besök på puben kan man ju dessutom passa att stanna vid en fish ‘n chipkiosk och smaka på en maträtt som faktiskt är väldigt omtyckt, även av turister. Denna består av vinägerindränkta pommes frites och panerade fiskpinnar, ofta i en pappstrut.

Trots att England är med i EU har man valt att inte använda sig av euro som valuta, utan istället pund. I skrivande stund är 1 GBP värd 9,12 SEK.

England är kanske inte det första landet man förknippar med att bila i Europa. Kanske beror det på att det ligger avsides, att de kör på vänster sida, eller helt enkelt att det är smidigt att flyga dit. Den som väljer att ta bilen till England har dock en mycket trevlig resa framför sig. T.ex. får man uppleva hur det är att åka tunneln under Engelska kanalen med bilen lastad på ett tåg. Den engelska landsbygden har också mycket fint att erbjuda den bilburne resenären.

För dig som är intresserad av det så finns det bra möjligheter att boka båtbiljetter och åka båt över till England.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?