Reseportalen.nu

Thailand

thailandThailand står sig fortfarande som Sydostasiens paradis och svenskarnas resmål nummer ett. Thailand är ett tryggt resmål där man fortfarande får valuta för sina respengar samtidigt som de flesta reser till Thailand därför att de vill vara säker på att hitta vackra badstränder, soligt klimat och ett stort utbud av nöjen som passar både stora som små.

Thailand är så mycket mer än bara strandliv och nöjen. Här finns ett stort utbud av sevärdheter, en bevarad historik och natursköna områden för att inte tala om det stadsliv som man kan finna i Bangkok, Thailands huvudstad som har cirka 16 miljoner invånare. Bangkok tillhör kategorin världsmetropoler och här finns precis allt som man kan önska sig och mycket mer.

Thailand har en kultur och olika seder som man har svårt att finna någon annanstans. Bland annat så tillhör det den thailändska kulturen att visa respekt och ta hand om sina gäster, kända som okända, vilket har inneburit att Thailand fått smeknamnet LOS, Land of Smiles. Även i de fall där man bryter mot Thailands kultur och seder så får man fortfarande ett leende tillbaka då de är mycket överseende med att kulturen mellan Thailand och västerlänningarna är mycket stor. I Bangkok och på Thailands övriga populära resmål märker man dock inte av speciellt mycket av den thailändska kulturen, som fått ge vika för de intressen som turisterna har, men kommer man utanför turistorterna så blir den thailändska kulturen snabbt märkbar.

Landskap och klimat

Thailand2Thailands landskap har en stor variation beroende på var i landet man befinner sig. Uppe i norr, vid gränsen mot Burma och Laos, är det högland och bergskedjor. Nordöstra Thailand, även kallat Isaan, är det slättmarker med en del skog och här går gränsen till Laos vid den mäktiga floden Mekong river och gränsen till Kambodja i nordöstra Thailand består mestadels av djungel. Södra Thailand består av mycket regnskog och det är även här man finner de flesta turistorter och öar som erbjuder de vackra stränder och fantastiska dykvatten.

Klimatet i Thailand är tropiskt vilket innebär varma och fuktiga somrar, milda vintrar och regnperioder. Sommartid är det inte ovanligt att temperaturen ligger en bit över 40 grader för att under vintern sjunka ned till runt 25-30 grader under dagen och cirka 10-15 grader under natten.

Regnperioden börjar i maj/juni och pågår till november. Den bästa tiden att resa till Thailand är från november till april. April anses vara en av de varmaste månaderna och slutet på torkperioden och det är också denna månad som man firar det thailändska nyåret, Songkran, vilket görs genom att kasta vatten på varandra. Denna sed har ett stort symboliskt värde för invånarna, även om det för turisterna är ett gigantiskt vattenkrig, så är det för folket den tid då barn reser hem till sina föräldrar för att visa sin tacksamhet och respekt genom att tvätta deras händer samtidigt som föräldrarna lyckönskar sina barn ett gott år.

Tack vare att Thailand är ett tropiskt land så finner man mängder av exotiska växter och frukter. I hela landet odlas Mango, jordnötter, tobak, majs och ris. Nere i södra Thailand är det vanligt att odla bland annat gummiträd och sockerrör. I regnskogarna finner man flertalet arter av olika ap-stammar och i östra/nordöstra Thailand hittar man de frigående elefanter, som har en stor religiös betydelse för folket.

Thailand har ett stort utbud av olika hotell, allt från hyddor vid stranden till femstjärniga lyxhotell.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?