Reseportalen.nu

Frankrike

frankrikeFrankrike har länge gått i bräschen för allt som har med finkultur att göra. Ska det vara vin, ost eller vackra kläder så vet alla att Frankrike har det som krävs för att skapa en lyxig stämning. Trots att det idag finns många andra kulturella centrum i världen så tycks Frankrike leva vidare på sin rika kulturhistoria.
Traditionellt sett så har Frankrike även ansetts som en lyckad krigsmakt med storheter som Napoleon. Landet var med om att vinna båda världskrigen under 1900-talet, men dessa slet hårt på landets välfärd. Under senare år så är de forna fienderna Tyskland och Frankrike goda samarbetspartner och ses som ledande influenser i EU.

Alla vägar bär till Paris

Det borde kanske heta så istället för även om mycket av dagens Frankrike bygger på den kultur och tradition som kom från Rom så tycks många vägar bära till Paris. Paris grundades rentav av romarna och fick först namnet Lutetia. Paris har omkring 12 miljoner invånare vilket gör staden till en av Europas mest befolkade. I innerstaden bor det mer än 2 miljoner och staden är en av de mest besökta i Europa. Hit kommer man för att njuta av kultur och även för ett affärsliv som är attraktivt inom många olika områden.

Sol och bad på franska Rivieran

Frankrike är ju så mycket mer än Paris och många svenska är väl förtrogna med skidåkning i de franska alperna samt sol och bad på Rivieran. Eftersom landet sträcker sig över en så pass stor yta så kan man dra nytta av olika slags terräng, och i städer som Nice längs Frankrikes medelhavskust ser man en skarp influens av den italienska kulturen. Norr om Nice börjar Alperna så det här är ett typiskt exempel på hur man i Frankrike har så nära från sol och bad till snötäckta toppar. Nära gränsen till Spanien så finns det riktigt mysiga franska kuststäder där man kan njuta av sol och bad i Atlanten.

Att fransmännen inte talar engelska är en myt. I Frankrike lär man sig engelska och även om det inte är obligatoriskt så väljer 90% att plugga engelska. Att vissa fransmän upplever att resten av världen borde lära sig franska har blivit en gimmick som många gillar att peka på då de vill skoja om fransmännen.

Resa till Frankrike

francriviSom svensk kan man resa till Frankrike på solsemester, skidsemester, kulturell semester eller varför inte för att köra racerbilar som Lamborghini och Ferrari? Dessutom ligger Frankrike så pass nära att man med lätthet kan ta sig till Paris för en rolig helg med god matglädje och shopping. Alla kanske inte är inriktade på Louis Vutton butiken och man kan faktiskt finna shopping för olika budgetar i Paris. Det gäller bara att läsa på lite innan man reser så att man kan ta sig till rätt kvarter i Paris för en oförglömlig upplevelse.

Till Frankrike kan man som svensk resa med buss, tåg eller flyg och landet har Euro som valuta. Det är klart att det är en fördel om man kan lite franska, men åker man till större städer i Frankrike så kan man räkna med att klara sig fint på engelska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?