Reseportalen.nu

Grekland

greklandGrekland tillhör ett av de mest välbesökta länderna i Europa och landet har en historia och ett kulturarv som sträcker sig längre bak i tiden än 3000 f. Kr vilket innebär att Grekland har fantastiska miljöer och områden som speglar antiken.

Grekland, som har drygt 11 miljoner invånare varav cirka 3.5 miljoner av dessa bor i huvudstaden Aten, är ett fantastiskt land som varje år drar miljontals turister till både fastlandet och till de många öar och halvöar som man kan resa till i medelhavet och i det egeiska havet.

Grekland är, precis som grannlandet Turkiet, mer besläktat med mellanösterns kultur avseende mat, underhållning och miljöer än vad landet är med den europeiska kulturen. Detta gör Grekland till ett exotiskt land som erbjuder mångfaldiga kulturella upplevelser. Greklands har dessutom en mer bred historia än den historia som man kan hitta i bland annat Italien vilket gör landet till ett utmärkt resmål för den som vill se och lära sig mer om antiken och historien före Kristus.

På Greklands fastland finner man mängder med städer och byar längs med havskusterna där resorter har växt upp. Dessa fantastiska resorter erbjuder allt som den grekiska övärlden kan erbjuda samtidigt som man har möjlighet att resa runt och ta del av de sevärdheter som finns i Grekland. Här finner man några av världens mest imponerande kulturskatter och ett besök i Akropolis för en tillbaka till antikens Grekland där gatorna var klädda med marmor.

grekland2De olympiska spelen har sitt ursprung i de olympiader som anordnades första gången i det antika Grekland år 776 f. Kr. Olympiaderna hölls var fjärde år i området Olympia som är en stor dalgång beläget på halvön Peloponnesos i södra Grekland. Här finns i dag fantastiska utgrävningar som visar hur bosättningarna var uppbyggda redan år 2000 f. Kr och här kan man även få en bild över hur de olympiska spelen hanterades, vilket var ett nationellt spel i olika grenar där greker från hela riket kämpade mot varandra om ära och berömmelse.

Den grekiska övärlden består av massor av öar i fantastiska miljöer och med olika tillgångar. Den grekiska övärlden är dessutom ett mycket populärt resmål för backpackers, som reser mellan de grekiska öarna. Öarna har båtförbindelser med varandra och till de mindre öarna finns det möjlighet att ta sig till genom att chartra en båt, likt skärgårdens båttaxi. De större öarna har flygplats för den som direkt vill ta sig till de mer populära grekisk öarna, antingen genom charter eller med inrikesflyg.

Landskapet på Grekland består främst av bergsområden och floddalar. I öster ligger Greklands havskust mot egeiska havet där Grekland även har ett flertal resmål. I söder ligger medelhavskusten och här finner man Greklands fantastiska övärld och de större semesteröarna som bland annat Kreta och Korfu. Grekland har gräns mot Albanien, Bulgarien, Makedonien och Turkiet.

Klimatet i Grekland är beroende på var man befinner sig. I söder råder Medelhavsklimat vilket innebär milda vintrar och varma somrar. I bergstrakterna och på höglandet i östra Grekland är somrarna mycket heta och torra och vintern är kall med snö.

Man kan resa till Grekland året om och men den bästa tiden att resa till Grekland för badturister är från våren till hösten. Under sommarmånaderna kan dock värmen vara mycket påtaglig och stiga uppåt 40 grader i vissa områden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?