Reseportalen.nu

Nordkorea

nordkoreaNordkorea är ett av få länder som har en väldigt liten turistmängd varje år. I från Sverige så reser i genomsnitt 70 svenskar till Nordkorea varje år och även om det finns ett intresse generellt att besöka landet så är processen att resa dit fortfarande ganska omständig vilket innebär att många avstår på grund av administrationen. Detta är synd för Nordkorea är ett av världens mest intressanta länder att besöka och den natur, de monument och den kultur som råder i landet är något alldeles fantastisk.

Nordkorea är en republik belägen på norra delen av Koreahalvön, som ligger i östra Asien, och som har gränsen mot Kina i norr vid floderna Tumen och Yalu och till Sydkorea i söder. Precis som Sydkorea är Nordkoreas befolkning på knappt 24 miljoner etniska koreaner. Det finns mindre än 1 % invandrare i landet, vilket främst är kineser eller japaner. Nordkoreas huvudstad är Pyongyang och det är även landets största stad.

Nordkorea är ett relativt stängt land som har en självförsörjande industri, även om viss import av matvaror förekommer från Kina. Nordkorea har sedan delningen år 1948, då Korea delades upp i två delar, en syd och en nord, varit bestämda med att de inte ska vara beroende av någon annan stat utan att de ska klara av att producera allt som de behöver själva, vilket även inkluderar att uppfinna egna lösningar. Genom denna självständighet ska Nordkorea kunna vara helt oberoende både vad det gäller ekonomi och industri.

nordkorea2När man reser runt med turistguiderna i städerna så kommer man att få se de viktigare monumenten som Nordkorea kan ståta med. Här finns palats, fantastiska byggnader och områden som är svåra att finna på andra platser än i Nordkorea. Man får också ta del av Nordkoreas vackra natur, som består av både blomstrande slättmarken, skogar och stora bergskedjor.

En annan mycket uppskattad sevärdhet är uppträdanden där tusentals, tiotusentals eller fler uppträder i perfekta formationer med perfekta samspelta rörelser vilket är en mäktig upplevelse att se. Ofta har Nordkorea även sportevenemang där man kan se fotboll eller andra sporter, även dessa utförda med perfekta arrangemang runt omkring. Det krävs en disciplinerad och vältränad organisation för att kunna uppnå dessa fantastiska resultat vid uppvisningarna och det är med stolthet och med egen prestation som nordkoreanerna deltar i dessa uppvisningar.

Man får bara fotografera på områden som är anvisade av turistguiderna, mobiltelefon är förbjudet att föra in i Nordkorea och även om valutan i Nordkorea är Won får turister enbart använda sig av Euro. Nordkorea är ett vänligt och inbjudande land i övrigt, även om man begränsas till turistguidernas rutter. I Nordkorea existerar inte kriminalitet över huvud taget. Nordkorea är även helt fritt från föroreningar och nedsmutsning och det finns inte heller någon reklam i landet vilket förstås även innebär att avsaknaden är total när det gäller klotter.

Klimatet i Nordkorea är tempererat vilket innebär varma somrar och kalla vintrar. Under sommaren råder en kort regnperiod och den bästa tiden att besöka Nordkorea är under våren eller hösten.





Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?