Reseportalen.nu

Japan

japanJapan – Även kallat ”Soluppgångens land”, är en konstitutionell monarki som ligger i östra Asien i Stilla havet, och hör till en ögrupp bestående av ca 6800 öar av olika storlek. De fyra största öarna heter Honshu, Hokkaido, Kyushu och Shikoku. Honshu är den överlägset största ön med sina 230 500 km^2, och täcker ca 60% av Japans totala yta på 377 835 km^2. Honshu är den 7:e största ön i världen. Totalt bor 127 miljoner människor i Japan, varav 98 miljoner människor bor på Honshu och dess kringliggande områden. Landets valuta är Japanska Yen (JPY), där 1 SEK motsvarar 13.2979 JPY med dagens valutakurs. Genomsnittligt tjänar en som bor i landet 32 529 dollar, och hela Japans ekonomi uppnås vara 41 55 548 miljoner dollar. Japans ekonomiska situation varierar mellan bra och dålig, då mycket pengar går åt naturkatastrofer såsom jordbävningar som kan lägga hela städer i ruiner. Den religiösa majoriteten av landets befolkning är shintoismer(54%), näst största är buddhister(40%), kristna (0,7%) varav de resterande har en annan trostillhörighet inom till exempel schamanism eller islam.

Japans älskvärde kejsare heter Akihito, och är född 1933 den 23 september i Tokyo. Han är gift med kejsarinnan Michiko Shoda som tillsammans har 3 barn. Akihito är känd för att vara svenskvänlig och har umgåtts en del med våran kungafamilj, tillsammans firade de Carl Von Linnés 300 årsdag när de var på besök i Sverige den 23 maj 2007.

De flesta Européer behöver oftast inte ansöka om ett visum så länge de inte stannar i Japan mer än 90 dagar. För de som behöver ett kan enklast ta kontakt med den Japanska ambassaden i Stockholm. Att få ett visum är avgiftsfritt och är lätt att införskaffa. Ett till privilegium det Europeiska folket har är att de inte behöver vaccinera sig innan de besöker landet.

Kultur

hanamiJapaner jobbar väldigt mycket, därför måste de ha något som kan de kan unna sig när de har tid över. Varma källor, eller rättare sagt Onsen på japanska, är något som endast kan jämföras med deras kärlek till kampsport. Det finns runt 2000 varma källor i landet. Bredvid de flesta varma källorna byggs det ofta hotell för de som söker avslappning och rening. Källorna sägs även ha helande egenskaper, de ska enligt sägner kunna bota vissa hudsjukdomar med hjälp av de mineraler som finns i vattnet som kommer från bergen.

Hanami – varje vår firas Hanami. Då samlas nära och kära under körsbärsträden för att fira att våren har kommit, blommorna som faller är ett tecken på det. Någonting som är vanligt att förtära under de här dagarna är sake, det är ett slags risvin vars procenthalt brukar ligga på mellan 14-17%, smaken på drycken kan variera mycket. Hanami firas i flera dagar så man ska inte bli förvånad om man ser fulla ungdomar ligga avdäckade under träden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?