Reseportalen.nu

Populära Resmål

Nordkorea är ett populärt resmål, om än lite speciellt, och det finns flera olika paketresor att välja mellan och man kan också välja att besöka olika städer, även om huvudstaden är det mest populära resmålet då man i och i dess närhet finner det mesta kring Nordkoreas korta historia och de populäraste sevärdheterna. Här finns även möjlighet att få se olika kulturella evenemang som bland annat massuppvisning i dans och även ta del av storstadens områden.

Att resa till Nordkorea kräver planering. Man behöver först få visum godkänt och därefter behöver man boka en paketresa. Denna paketresa kan formas så att man reser själv men billigast är att delta i en gruppresa. I paketresan ingår allt, hotell, mat, utflykter och turistguider. Man får inte gå in i landet själv utan man är alltid ledsagad av turistguider. Dessa möter upp en, om man reser ensam, eller gruppen vid flygplatsen eller vid gränsen och följer sedan en utstakad resrutt där både hotell, sevärdheter med mera redan är inbokade. Lättast tar man sig till Nordkorea genom att flyga från Peking. Resa till Peking, tur och retur, ingår inte i det Nordkoreanska resepaketen, men det finns resebyråer som även inkluderar dessa flygresor.

Man får inte vistas utanför hotellet utan guider och detta innebär att det är omöjligt att göra några egna utflykter på egen hand. Det innebär även att alla former av nöjesliv, restaurangbesök och barer faller bort och att man är hänvisad till den restaurang och de barer som finns på hotellet. Men den redan utstakade resrutten och de sevärdheter som visas är mycket intressanta med många vackra platser så det är även till fördel att man har resguider då man annars förmodligen inte skulle få uppleva det bästa av Nordkorea.

Nordkorea har även ett tunnelbanesystem och på vissa rundturer kan man få åka tunnelbanan och ta del av ett par mycket vackra tunnelbanestationer där man har mosaik på väggarna, marmor på golven och kristallampor i taket.

Det finns olika resepaket med olika innehåll så om det är något speciellt man absolut vill besöka när man är i Nordkorea behöver man se över om detta ingår i de paketresor som man är intresserad av. Ofta kan olika resebyråer ha olika innehåll men även så är vissa turer till sevärdheter säsongsbetonade, som tidigare nämnts så är det viktigt att planera sin resa till Nordkorea.

Det finns även rundvandring i städerna där man kommer att träffa på den nordkoreanska befolkningen. Befolkningen talar dock enbart koreanska så det är svårt att få kontakt samtidigt som koreanerna gärna håller sig för sig själva då de inte är vana vid den utländska kulturen. De är dock mycket gästfria och artiga och har man tur kanske man träffar på någon som kan lite engelska, det är dock mycket oartigt och kan ställa till med problem om man ställer besvärliga frågor om Nordkorea eller dess regim.

Då allt är betalt, hotell och mat, redan vid inresa och något vidare nöjesliv inte existerar för turister så är det svårt att göra av med sina respengar. Men det finns en hel del roliga souvenirer att köpa i Nordkorea, betydligt billigare än i många andra länder. Främst kan man hitta historieböcker, cd-skivor med nordkoreansk musik och film, och vissa hantverk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?