Reseportalen.nu

Populära Resmål

Sydkorea är ett mycket populärt resmål, främst för många av de närliggande asiatiska länderna. Sydkorea är ett modernt samhälle med en fantastisk natur och ett landskap där man hittar både spännande bergsområden att vandra i och där skidåkning erbjuds vintertid, ett pulserande stadsliv och de vackra sandstränderna nere vid havskusten.

Svenska medborgare behöver inte ansöka om visum utan får 90 dagars visum vid inresa i landet vilket innebär att Sydkorea är ett av få länder i Asien där man kan resa runt i hela landet, utan tidspress.

Seoul

Seoul är Sydkoreas huvudstad och här bor närmare 10 miljoner invånare, 20 miljoner om man räknar in förorter och närområden. Seoul är en toppmodern stad med de vackra och dyrbara affärsdistrikten där skyskraporna sticker upp mot himlen men även de äldre stadsdelarna där tempel och enklare bosättningar trängs vägg i vägg.

Är man intresserad av historia finner man mycket av Koreas historia i Soul där det finns flera historiska byggnader och tempel som visar hur Korea levde under 1300 talet och framåt, innan Korea delades i två nationer.

Om man tycker om att shoppa så har man hittat till rätt stad, här pågår affärer dygnet runt och det finns massor av butiker och marknader där man kan hitta både spännande souvenirer men även märkesprodukter och elektronik till mycket bra priser. På marknaderna trängs stånden med de små gatuköken och man finner försäljare i varje gatuhörn, utan att det behöver kännas speciellt påträngande. Om man gör ett besök på marknaden Dongdaemun, som är en gigantisk stor marknadsplats, finner man allt från kryddor och mat till textiler, kläder, hantverk och elektroniska produkter.

Nöjeslivet i Seoul har blivit väl utbrett efter olympiaden som hölls i Seoul år 1988. Här finns idag ett stort utbud av barer, restauranger, diskotek och nattklubbar, både med inhemska maträtter och underhållning som med internationella kök och artister. Seoul har även ett stort kulturellt utbud som bland annat festivaler som får hela Seoul att stanna upp och fira till massiva parader och till ljudet av folkmusik. Sokchonje festivalen firas både i mars och i september och andra festivaler värda att nämna är bland annat Harvest Moon Festival som går av stapeln i början på hösten.

Att ta sig runt i Seoul är enkelt, det finns bra bussnät och billiga taxi. Seoul har även ett väl utbyggt tunnelbanesystem som är en sevärdhet i sig då många stationer är inredda som i hemmiljöer med soffor, bokhylla, tv och blommor. Tunnelbanan går dessutom fort att ta sig fram med, om man undviker rusningstrafik då miljoner seoulbor ska ta sig till och från jobbet.

Chejudo

Chejudo är en ö och ett mycket populärt resmål som ligger c:a 10 mil ut i havet. Ön består av bergskedjor och ett vulkanlandskap som erbjuder oerhört vacker natur med vandringsleder där man kan beskåda allt från vattenfall, grottor och fantastiska klippformationer till exotiska växter och djurliv.

Chejudo ha även ett flertal natursköna sandstränder och flera bra resorter för den som vill ha en avkopplande semester med närhet till natur. Den bästa tiden att besöka ön är under våren och hösten då det under vintern är kallt och risk för snö och under sommaren drar monsunregnet in över ön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?