Reseportalen.nu

Populära Resmål

Thailand har massor av populära resmål vilket man främst finner i Thailands centrala och södra delar. Stränder, hav och en natur som det är svårt att uppleva på annat håll än just i Thailand. Landet har även 100 tals paradisöar där ett flertal enbart har utvecklats till att på bästa sätt ta hand om besökande gäster. På öarna finner man stränder likt söderhavet, sevärdheter, natur och djurliv och ett väl utbrett nöjesliv.

Maten i Thailand anses vara exotiskt och är ofta kryddstark. Den består ofta av kyckling, fisk eller skaldjur, även kötträtter som biff eller grillspett går att få på grillrestauranger i turistorterna. Thailändarna själva äter gärna olika typer av nudel eller rissoppa, med kyckling, räkor eller fläskkött. Andra populära rätter är stekt ris med bland annat kyckling och den thailändska salladen somtam, som är en sallad med papayafrukt, chili och olika örter, ofta smaksatt med sur krabba, som är mycket stark. Maten är relativt billig i Thailand, äter man thailändsk husmanskost kommer man undan med 10-30 kronor per dag, för färdiglagad mat på gatan eller i små lokala restauranger. Att äta på en bättre restaurang, inklusive dryck, kostar från 25 kronor upp till 100 kronor per måltid, för de vanligaste internationella rätterna.

Bangkok

Bangkok är ett av världens mest populära resmål för turister. I Bangkok finns olika stadsdelar, en del med de lyxiga affärsdistrikten där skyskraporna skjuter upp i höjden, och förorter där medelklassens villor gränsar till rena kåkstäder. Bangkok har cirka 16 miljoner invånare, med förorter, och är en stad dit miljoner thailändare från hela landet reser till för att arbeta i perioder.
I Bangkok finner man många byggnader och tempel som har haft stor betydelse för Thailands historia. En tur på floden Chao Phraya rekommenderas i en så kallad Longtailbåt. Här får man se mer av de thailändska bostadsområdena, som döljs bakom Bangkoks skyskrapor. Ett tips är ge sig iväg i samband med skymningen då man även kan få se de vackra templen som ligger längs med floden tändas upp och ge ett mäktigt ljusspel på flodens vatten.

Bangkok är en stad som bara kan upplevas på plats, här finner man mat, kultur, sevärdheter och ett nöjesliv som man har svårt att hitta någon annanstans. Det finns få andra storstäder som kan erbjuda ett så stort utbud av lyxprodukter och internationella produkter som Bangkok. Här finns även en av världens största marknader av märkeskopior på märkeskläder, cd, dvd och andra produkter till en bråkdel av det ordinarie priset.

När man besöker Bangkok ska man absolut göra ett besök i Chinatown. Här finner man massor av kinesiska affärer, marknader och kinarestauranger. Har man tur kan man göra riktigt bra fynd och hitta produkter från Kina som är både speciella och unika, samtidigt så kan man hitta mycket trevligt krimskrams riktigt billigt också.

Koh Samet

Om man tröttnar på Bangkok eller närbelägna Pattaya stad så är de vackra stränderna, lugnet och den slående naturen inte långt borta. Man kan ta sig ned till Rayong och över till ön Samet, som ligger två timmars restid från Pattaya eller 4 timmar från Bangkok. Det går buss eller taxi hit för mellan 100-400 kr och från Rayong går det färja över till ön som kostar cirka 40 kronor.

Samet är en av landets mest välbesökta öar, ett skäl är förstås dess närhet till Bangkok, men även så anses ön vara en av de vackraste man kan finna i Thailand. Ön erbjuder vacker natur, kritvita sandstränder och klart vatten. Här finns allt på stranden, hotellen, restaurangerna och nattklubbarna ligger alla på rad längs den långa stranden. Detta är även en populär ö för Thailändarna själva som gärna åker hit från Bangkok för att koppla av över helgerna.

Öns hotellområden är indelade i olika zoner vilket innebär att ju längre ut på ön man väljer att bo desto lugnare område. Första delen av ön är det hektiskt, både på stranden och i nattlivet, längre ut råder lugnet där barnfamiljer kan få hela stränder för sig själva.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?