Reseportalen.nu

Att resa till Bulgarien

När man pratar om att flyga till Balkan kanske det är andra länder än just Bulgarien som är de vanligaste resmålen. Inkilat mellan de klassiska medelhavsländerna Grekland och Turkiet och det allt mer populära semestermålet Kroatien ligger den tusenåriga balkanpärlan Bulgarien. Landet har mycket gamla anor i regionen som kallas Makedonien varifrån Alexander den store reste ut för att erövra världen. Idag reser istället världen till Bulgarien. Med både kust vid Svarta havet och flera bergkedjor med skogsklädda dalar och berg gör Bulgarien till ett land med kuperad och dramatisk miljö att resa i. Den som vill uppleva storslagna vyer och vilda och vackra vandringsleder gör rätt i att göra sin semester i Bulgarien. Populära sevärdheter för vandraren är Rosendalen vid Kazanl?k och Donau. Rosendalen är bara en av Bulgariens vackra inlandsdalar. Den heter just så då man odlat rosor där i över tre århundraden. Floden Donau flyter hela vägen från Tyskland genom balkan längs den Bulgarisk-Rumänska gränsen till Svarta havet där den mynnar ut.

Förutom de populära vandringslederna i Orfeusbergen och Rila bjuder Bulgarien självklart även på puls och storstadsliv. Huvudstaden Sofia ligger inåt landet i Bulgarien. Då staden är mycket gammal och den ortodox-katolska kyrkan är stark i regionen kan Sofia locka turister fantastiska stadsupplevelser med storslagna och magnifika kyrkor och domer. Den kanske mest kända kyrkan i Sofia och i Bulgarien är Alexander Nevsky domkyrka. Också känd för att vara en av världens alla största ortodoxa kyrkor.

Till Bulgarien reser man lättast från Sverige med flyg. Har man tid på sin semester kan man också resa från Italien med tåg. Vanligast är att man anländer i Sofia. Väljer man att stanna där är det inte svårt att hitta det boende som passar. Är man ute och backpackar och reser på en mindre budget finns gott om vandrarhem i Sofia med trevlig personal och god standard för priset. Är man på somatisk semester kanske man åker till någon av kustorterna vid Svarta havet så som Sozopol, Burgas och Elinete där man både kan bo på hotell och köpa och hyra eget boende. För en semester med mer nöjen och shopping kan Sofia med sitt tjusiga Viva Casino och gamla fina hotell passa även den mest kräsne semesterfiraren.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?