Reseportalen.nu

Sunny Beach

sunny_beach_bulgarienSunny beach är ett av dom mest populära resmålen i Bulgarien, främst är det ungdomar som åker dit för barerna och diskoteken kombinerat med bra väder och låga priser, men det är även många familjer som åker på semester hit. Sunny Beach ligger vid Svarta havet, och är Bulgariens mest populära och största plats för turister, dit många från Skandinavien, England och Finland åker.
Stranden är 7 km lång och cirka 150 meter lång med fin sand med långgrunt och rent hav.
Det går även bra att gå och shoppa vid här och framför allt på Flower beach gatan som är ortens största gata.

Det finns över 800 hotell men fler än 300 000 sängar, 130 restauranger och ett antal musikbarer, pubar, nattklubbar, diskotek och caféer. De senaste åren har nästan alla hotell renoverats och flera nya lyxhotell byggts och dessutom har nya lägenhetsanläggningar tillkommit.
Sunny beach är lätt att komma till med hjälp av buss från större städer i Bulgarien.
Platsen har ett väldig lågt permanent invånarantal men på sommaren är det hem till tusentals resenärer. På huvudgatan står många höga hotell som sträcker sig flera kilometer. Området har ett medelhavsklimat med två nya aqua parker som är mycket populära bland unga. Strax utanför badorten hittar man den lilla byn Nessebar som är väl värt ett besök. Dess sneda trähus, snirkliga gränder och blommor hängandes från balkongerna bidrar till en mysig pittoresk atmosfär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?