Reseportalen.nu

Språkresor till Malta

sprakresa-maltaNär de flesta svenska ungdomar hör ordet Malta tänker de genast på en språkresa och den lilla Medelhavsön är känd (eller till och med ökänd) för att varje sommar välkomna tusentals festglada tonåringar som lever som vildar under sitt första äventyr utan mamma och pappa. Denna beskrivningen passar dock ganska illa för de flesta som kommer hit. Majoriteten av dem som kommer på språkresa till Malta är inte där för att leva loppan utan för att de verkligen vill förbättra sina språkkunskaper, träffa jämnåriga från hela Europa och mogna på ett personligt plan under sin första självständiga resa utomlands. Men Malta är inte bara till för tonåringar och har även massor att erbjuda för både yngre och äldre resenärer. Barn från 10 år kan åka på språkkollo, en lingvistisk variant av häst- eller fotbollskollo, medan mognare personer kan uppskatta en solsemester som inkluderar språkundervisning och kurser i landets historia eller matlagning. Det gör resan mer stimulerande, samtidigt som man får chans att få bättre insikt i maltesisk kulturen under tiden man är där.

En engelsktalande ö i Medelhavet

Tack vare sin brokiga historia så har Malta idag engelska som huvudspråk och kvarlevor av engelska vanor som till exempel pubar och röda brevlådor finns att upptäcka på de mest oväntade ställen. I kombination med ett perfekt medelhavsklimat, idylliska stränder och pittoreska städer så är det inte undra på att många som vill putsa på sin engelska i en engelskspråkig miljö väljer Malta, hellre än Storbritannien, när de bestämmer sig för en språkkurs i utlandet. Svenskar har i generationer åkt för att plugga engelska på Malta och idag finns den en mängd arrangörer som ordnar språkresor, kurser och utbyten. Du kan välja hur länge du stannar, från bara ett par veckor och upp till ett år. Du kan också välja vilken nivå dina lektioner ska hållas på, samt om du vill plugga tillsammans med andra svenskar eller klasskamrater från olika länder. Eftersom det finns så mycket att välja på så är det viktigt att tänka igenom vad just du vill ha och se till att du kan få det. Passa gärna på och bo i värdfamilj, då kommer du inte bara att träffa studenter på din kurs, utan kommer även att ha chansen att lära känna en maltesisk familj och få uppleva deras vardag.

Stanna länge för att studera

När man har varit på Malta i några veckor och blivit van vid den avslappnade atmosfären så kan det vara svårt att slita sig ifrån den idylliska ön och återvända till vardagen i vårt eget nordliga hörn av världen. Av just den anledningen bestämmer sig många för att studera på Malta i en termin eller längre. Ön kan vara en perfekt plats för att bli flytande i engelska inför framtida studier eller jobb i ett engelsktalande land. De flesta skolor erbjuder möjligheten att förbereda sig inför språkexamina, som till exempel Cambridge, TOEFL eller IELTS, som många engelska och amerikanska universitet och arbetsgivare kräver. Tiden på Malta blir en semester då du kan ladda och förbereda dig för nästa steg i ditt liv. Alternativt kan du söka arbete inom den blomstrande turistindustrin som kommer ge dig möjlighet att försörja dig medan du njuter av livsstilen på ön.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?