Reseportalen.nu

Amboseli

amboseliNationalparken Amboseli ligger i södra Kenya. Det är en av de äldsta nationalparkerna i Kenya och den är välkänd för dess population av elefanter. Parken skapades från början som ett reservat på 3260 kvadratkilometer 1948, och överlämnades till massajerna 1961. 1974 blev en del av området nationalpark, och är idag Kenyas mest besökta nationalpark.

Amboseli heter Park Ol Tukai på massajernas språk, och den innehåller bland annat träskmarker där det lever många vilda djur. Nationalparken är bara 392 kvadratkilometer stor men erbjuder ändå ett fridfullt område för flera djur, samtidigt som platsen är en idealisk och skyddad boplats.

Parken ligger på 1400 till 1900 meters höjd framför berget Kilimandjaro. Vid Kilimandjaros fot skyddar nationalparken Amboseli en av de sista stora naturskatterna på jorden, och det är mycket tack vare massajerna, områdets ägare, som populationen av elefanter överlevt fram till idag.

Amboseli är troligtvis den bästa platsen i Kenya om man vill se elefanter på nära håll i fritt tillstånd. Amboseli har en population av elefanter vars ålders- och generationsstruktur har förblivit oförändrad i många år. Hjorden består av ungefär 800 djur från olika generationer, bland annat gamla kor och tjurar – vilket gör det möjligt att på nära håll studera de sociala förhållanden som elefanterna lever i. Kenyas regering gör mycket för att skydda och bevara elefanterna, bland annat övervakas parken året runt av viltvårdare och forskare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?