Reseportalen.nu

Marrakech

marrakechMarrakech (Marrakesh) grundades 1062 av Almoviderna och är Marockos största stad, med ett fantastiskt utbud av historia och sevärdheter. Det är en modern stad med alla nöjen och bekvämligheter man kan önska sig. Breda avenyer, modegator och restauranger i världsklass. Mitt i Marrakech finner man medinan, den gamla stadsdelen, som består av ett myller av trånga gränder, basarer och spännande uppträdanden som bland annat magdans och ormtjusare. Stadsdelen är omgärdad av en stadsmur och här finner man flera torg, gårdar och små parker som får en att förflyttas tillbaka till medeltiden. Här hittar man även massor av orentaliska hantverk och exotisk mat.

Det är varmt i Marrakech, nästan outhärdligt varmt. Handeln i gamla staden inleds tidigt på morgonen fram till muezzins rop, efter det faller staden in i en stillhet. Invånarna tar skydd i sina hus och i skuggorna på de smala gatorna i Souk, där hantverkarna och köpmännen håller till. Inte förrän skymningen börjar närma sig kommer livet på gatorna tillbaka.

Mitt i gamla staden ligger Djemaa el-Fna, de avrättades torg, där man fram till början av 1900-talet spetsade de avrättades huvuden på pålar för allmän beskådan. Nu för tiden äger ett färgglatt skådespel rum varje dag, där dansare, försäljare, konstnärer, akrobater, gycklare, ormtjusare, musikanter och sagoberättare håller hus.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?