Reseportalen.nu

Goa

basilica-of-bom-jesusGoa är en delstat i Indien med en befolkning på knappt 1,4 miljoner människor vilket gör den till den fjärde minst befolkade delstaten i landet. Goa är det rikaste området i Indien och är också ett av landets mest besökta områden. Det finns maffiga kyrkor och museer i Goa som alla är väl värda ett besök. Det finns naturligtvis flera sevärda attraktioner i Goa, men följande fem saker bör du inte missa under ett besök:

Basilica of Bom Jesus

Basilica of Bom Jesus ligger i Gamla Goa och är en av världens vackraste kyrkor. Basilica of Bom Jesus, byggdes år 1605 och är upptagen på UNESCOs världsarvslista. Kyrkan är ett bra exempel på tidstypisk barockarkitektur och här finns även kvarlevorna av Sankt Francis Xavier. Kistan med kvarlevorna visas varje dag i kyrkan.

Goa State Museum

Goa State Museum hittar du i staden Panjim som grundades år 1996. Det finns för närvarande över 8000 föremål som visas på museet och de är uppdelade i 12 olika utställningar och gallerier. De flesta av föremålen som visas i Goa State Museum är hinduiska och Jain artefakter och inkluderar målningar, skulpturer, sniderier och manuskript. Dessa målningar och skulpturer visas på ett eget galleri i museet.

Naval Aviation Museum

Naval Aviation Museum är ett annat sevärt museum som ligger i Goa. Naval Aviation Museum finns i staden Bogmalo och grundades 1998. Museet visar utvecklingen genom åren av Indiens flygvapen och flotta. Det finns en utomhusutställning och ett galleri inomhus. På utomhusutställningen finner du 12 olika flygplan och helikoptrar som har använts av Indiens flygvapen. Galleriet inomhus visar hur indiska marinan har avancerat och utvecklats. Här kan du också lära dig mer om alla de stora konflikter som den indiska flottan har varit inblandad i.

Goa Science Centre

Ett av de nyaste museerna i Goa är Goa Science Centre vilket öppnades i slutet av 2001. Goa Science Centre är beläget i staden Panjim. Museet har som mål att väcka intresse för vetenskap hos indiska ungdomar genom att visa spännande saker och experiment. Merparten av utställningarna finns utomhus och en interaktiv funktion hjälper besökarna att förstå varje utställning. Inne i Goa Science Center finns ett auditorium där det visas olika vetenskapliga shower.

Old Goa

När du besöker Basilica of Bom Jesus i Gamla Goa bör du också utforska resten av den fantastiska staden. Staden finns upptagen på UNSECOs världsarvslista som jobbar hårt för att bevara området. Staden övergavs på 1600-talet på grund av pestsmitta och än idag har staden inga fasta invånare. Det finns ingen bättre plats i Indien att se välbevarade gamla byggnader och kyrkor!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?