Reseportalen.nu

Chennai (f.d Madras)

chennai_4I Chennai (f.d Madras) som är Indiens 4:e största stad bor ca 9 miljoner invånare, dvs lika många som i hela Sverige. Intressanta platser att besöka i Chennai är bl a Marina Beach, den näst största stranden i hela världen. Där samlas många indiska familjer på kvällar och framför allt helger för att träffas och roa sig.

Det finns många hinduiska tempel att besöka varav ett av dom vackraste är Kapaleeshwarar Temple som är tillägnat Lord Shiva. Templet är prytt av 63 st bronsskulpturer som föreställer helgon.

Ett besök till det äldsta templet i Chennai, Sri Parthasarathy Temple, rekommenderas också. Det är byggt på 800-talet och rekonstruerat på 1600-talet. Templet är tillägnat Lord Krishna.

En av de stora kristna kyrkorna, San Thome Basilica, är värt ett besök. En liten kyrka, Sankt Thomas Mount, finns belägen uppe på toppen av en 300 meters hög höjd. Där har man en fin utsikt över staden Chennai.

chennai_3

chennai_5

Är man intresserad av djur så finns ett stort zoo med vilda djur. Det finns även en ormpark och en krokodilfarm. Krokodilfarmen ligger ca 4 mil utanför staden.

Cirka 5-6 mil utanför Chennai ligger Mamallapuram, där finns det fina stentempel och stenstoder att se. Vill man köpa figurer med sig hem i granit så finns det många ställen just här att inhandla dessa.

Är man kulturintresserad så kan man besöka ”Dakshina Chitra”, ett område som visar hur man levt i olika delstater i södra Indien eller åka till ”Cholomandal Artists Village” som har ett konstmuseum med jättefin konst. Dessa två ställen ligger ca 1 mil utanför Chennai.

Vill man ha en skön dag på stranden finns många beach-resorter efter kustvägen. Det går att betala in sig bara för dagen på dom ställen som är renast, ett som rekommenderas är Ideal Beach som är helt okey men ändå inte så dyrt.

chennai_9 chennai_8 chennai_7 chennai_6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?