Reseportalen.nu

Populära Resmål

Tyskland är ett stort land med många populära resmål som lockar miljontals turister varje år. Tysklands storstäder, Berlin, Hamburg och München är alla moderna storstäder med miljontals invånare som erbjuder det mesta inom kultur, konst och nöjesliv. Det finns dock många fler populära resmål än bara de stora städerna att semestra i som bland annat resmålen i södra Tyskland där man finner alperna och de storslagna och vackra dalarna längs Moselfloden eller den närbelägna Rhenfloden.
Tyskland kan erbjuda sina besökare det mesta, sjöar och skogar för friluftsliv, sandstränder och bad, stadsliv med pulserande nöjesliv och ett stort kulturellt utbud, nöjesparker och sevärdheter eller fridfulla pittoreska byar med vackra landskap i alperna eller längs Rhenfloden. Många som besöker södra Tyskland jämför gärna områdena med det vackra landskapet i Toscana.

Besök gemytliga Bayern

Att resa till den södra delstaten Bayern är en överraskande och en stor upplevelse. Tyvärr är resmålen inte lika kända för oss svenskar som uppskattar vackra landskap och blomstrande natur som de är för turister från andra europeiska länder.
I Bayern finner man ett flertal kloster och historiska slott som, förutom intressant arkitektur, även har praktfulla omgivningar i form av skogar och trädgårdar. Här odlas grönsaker, frukter och blommor med samma precision och vackra uppställning som på de vykort som man ser från tulpanodlingarna i Holland.
Om man reser runt i Bayern kommer man att finna många pittoreska byar och städer med slående arkitektur, gästfria invånare och ett trivsamt och behagligt vardagligt lunk. Runt om i delstaten hittar man olika sevärdheter som bland annat fontäner, historiska monument som bland annat statyetter och slott, som återrenoverats till ursprungligt skick.

Mosedalen

Ett besök i Mosedalen, som ligger precis vid floden Mosel, är något som rekommenderas till alla som älskar vacker natur, sol och bad eller vin. Förutom att området har milsvida sandstränder, som är mycket välbesökta sommartid, så är det under hösten som de vackra omgivningarna i floddalen, där flera vingårdar trängs längs med floden Mosel, blomstrar och årets skörd för vinerna börjar ta sin form. Det sägs att denna del av Tyskland egentligen inte alls är lämplig för vingårdar på grund av dess kyla och hemligheten sägs ligga i floden Mosel som återreflekterar solens strålar och ger vinodlingarna den värme som de behöver och som därmed möjliggör att vinkännare över hela världen får ta del av de utsökta vinerna som Mosedalen har att erbjuda. Höjdpunkten på säsongen är den årliga vinfestivalen i staden Bernkastel då hundratusentals besökare invaderar Mosedalen för att under 5 dagar umgås och dricka vin.
Mosedalen är mycket mer än bara vingårdar och sandstränder, det är även ett mycket populärt resmål för naturälskare och här finner man perfekta vandringsleder i floddalen och lugna stråk i de gemytliga byarna. Om man önskar ta en tur längs floden Mosel finns det flodbåtar som går mellan olika städer längs floden.

Alperna

Precis vid gränsen till Österrike och Schweiz finner man de tyska alperna. Här kan man hitta ett par bra skidbackar vintertid och vackra strövområden sommartid. Vill man ta sig över gränsen för att besöka någon av de mer kända skidorterna i Schweiz eller Österrike finns förstås riktig bra motorvägar för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?