Reseportalen.nu

Långweekend i Paris

langweekend-parisParis är det ultimata resmålet för dig som vill tillbringa en helg i stil. Beläget centralt i Europa har staden något att erbjuda alla sina besökare. Paris är staden som kan få några få dagar att kännas som en vecka av upplevelser och minnen för livet. Känd såsom en av Europas förnämaste städer har Paris alltid varit nummer ett inom kultur, mode och arkitektur. Här flödar även vin och sång och staden har något oerhört magiskt över sig som gör att man vill komma tillbaka om och om igen.

Paris sett ifrån ett vykort

Som förstagångsbesökare som vill uppleva vad Paris har att erbjuda så bör du inte missa alla de berömda sevärdheterna som finns här. Ta dig tid att se dig omkring och att uppleva de monument som vi alla förknippar med staden och som den är berömd för. Blicka ned ifrån Eiffel tornet, vandra längst Champs Élysées och se Triumfbågen och Louvren innan du avslutar med en tur till den storslagna Notre Dame. Dessa underbara platser och sevärdheter har så mycket mer att erbjuda och är så mycket mäktigare att uppleva i person än vad vykorten gör dem rättvisa. Ett besök till Louvren kan ta mer än en halv dag bara det, här finns så många kända verk och variation att det alltid finns något nytt som fångar ens intresse. De guidade turerna är också utmärkta för den som vill veta historien bakom museet och dess verk. Notre Dame ter sig aldrig så storslaget som vid skymning efter några glas vin på väg hem längst avenyn och det är också det perfekta avslutet på en annars fantastisk dag. De flesta turistattraktionerna ligger alla inom promenadavstånd ifrån varandra och det finns gott om små boutiquer och caféer längst vägen där man kan stanna till eller spana genom skyltfönster.

Paris sett i en målning

En helg i Paris vore inte fullkomlig utan ett besök till Montmartre distriktet i norra Paris. Nedanför höjden finns mängder med små mysiga caféer där du kan avnjuta en kopp varm choklad samtidigt som du blickar upp emot Basilica Sacré Cœur, utsikten upp emot den vita domen uppe på kullen i morgonljuset är fantastisk. Här finns också flera spännande marknader och stånd att besöka. Efter att du bestigit kullen och njutit av utsikten kan dagen spenderas med att besöka kyrkorna på toppen eller några av de många konstgallerierna som finns här. Många kända namn har förevigat dessa gator och byggnader i färg, till exempel Picasso, Dalí och Monet. Känslan av artisteri och kreativitet flödar här, blandat med något nästan gudomligt som tycks genomsyra atmosfären. Här finns också flera utmärkta lunch restauranger. Den som stannar in till kvällen får uppleva hur distriktet förvandlas till Paris hedonistiska centra, komplett med glittrande nattklubbar och det legendariska Moulin Rouge nära intill.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?