Reseportalen.nu

Hurghada

HurghadaHurghada är en stad längs kusten vid Röda havet och är ett av de mest populäraste områdena för turister. Detta är även ett semesterparadis för egyptiska turister från Kairo, deltat och norra delen av landet. Staden hittades under tidiga 1900-talet och har sedan 80-talet växt tack vare invånarna och utländska investerare som sett till att orten blivit den ledande badorten vid Röda havet.

Hurghada sträcker sig 36 kilometer längs stranden och en kort bit in på ökenområdet. Även om många söker sig hit för sol och bad är det lätt att hitta mer fartfyllda aktiviteter då många semesterhus och hotell har vattensportsanläggningar för vindsegling, segling, dykning och snorkling.

Röda havet med sitt klarblåa vatten, de otroligt vackra och exotiska fiskarna och korallreven är exemplariskt för den som tycker om att snorkla eller dyka. Ett flertal dykcentrum finns i staden och kan hjälpa till med uthyrning av utrustning och dykarcertifikat. Självklart kan även man boka plats på en arrangerad dyktur med ledare. Vill man ta del av del av det marina livet utan att ens blöta fötterna kan man besöka det marinbiologiska museet ock akvariet, som ligger några meter strax norr om Hurghada.

För några år sedan var badorten en liten fiskestad, idag har Hurghada ett invånarantal på 248.000 och är delat i två delar: El Dahar är den äldre delen och Sekalla är den mer moderna delen. Tycker man om vattensport aktiviteter, gemytliga nattliv och varma väder är det väl värt att åka hit. Daglig temperatur är runt 30 grader nästan året runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?