Reseportalen.nu

Venedig

Venedig är staden i Norra Italien som är så full av vatten att man nästan får kalla kanalerna för vägnät. Då man besöker Venedig så kommer man att tillbringa en hel del tid på broar och i båtar, men det är just det här som är charmen med staden. Venedig kan även erbjuda historiska platser med vackra byggnader och intressanta historier. Därför ska man se till att få en guidad tur i stadens kvarter. Det tar inte mer än en timme att korsa staden till fots, men eftersom varje hörn har en unik upplevelse att bjuda på så blir man lätt kvar i Venedig under längre perioder.

Boende i Venedig

Man kan förstås boka i hotell i Venedig och bo som en kung och drottning. Det här kan kosta en slant och den som letar efter budgetalternativ kan se närmre på billigare hotell, vandrarhem eller den unika lösningen att hyra en båt. Man kan nämligen ta sig till de städer som ligger i Venedigs närhet och där hyra en mindre båt som man kan bo på. Sedan är det bara att styra mot Venedig och besöka de platser man är nyfiken på. Sover och lagar mat gör man på båten, och om man inte hittar parkeringsplats bland Venedigs kanaler så kan man alltid turas om med sitt resesällskap om att passa båten.

Rialtomarknaden och Sankt Marks torg

Rialtomarknaden i Venedig har varit aktiv i mer än tusen år, men fisken är dagsfärsk och här kan man handla mat, kryddor samt vackra konsthantverk. Den som reser till Venedig med en mindre budget för att kanske hyra en egen lägenhet ska verkligen dra nytta av maten som man kan handla på marknaden. Här är produkterna färska och prisvärda. De flesta som åker till Venedig vill förstås se Sankt Marks torg där den kända katedralen i Venedig står. Här ska man absolut strosa omkring och uppleva den unika miljön, men när det blir dags för kaffe så är det bättre att söka sig ut till caféerna på de omkringliggande gatorna. I varje fall om man tycker att en cappuccino för 8 euro är en överdrift då man får den för 3 euro två gator bort!

Gondolfärd i Venedig

Även om man hyr en husbåt för att bo billigt i Venedig så ska man inte missa en tur i en gondol. Detta är nämligen det enda sättet att ta sig in i de trånga kanalerna på. Venedigs gondoler är världsberömda och man kan få betala omkring 80 euro för en åktur på 50 minuter. I gondolen sitter man nära vattnet och byggnaderna och det är en unik upplevelse. Man får verkligen känslan av hur den här staden står nedsänkt i vattnet då man kommer så nära bebyggelsen i kanalerna.

Är man äventyrligt lagd så kan man ta gondolkurser istället för att själv sitta tryggt i båten som passagerare. Man kan ro gondolen i aktern eller stå föröver och ofta så får man hjälp med ett proffs akterut medan man själv lär sig tekniken för att föra gondolen framåt i den främre positionen. Det finns så otroligt mycket att göra och se i Venedig så se till att planera attraktionerna innan avfärd från Sverige för att verkligen hinna med att njuta av allting!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?