Reseportalen.nu

Utflykter

Högländerna

skottland3Vad många nog förknippar med Skottland är de magnifika vyer och drastiska landskap som de bergiga landskapen i Högländerna kan erbjuda. En bra utgångspunkt för utflykter inom detta område är Inverness, som dessutom ligger nära en av Skottlands djupaste sjöar – Loch Ness, som ligger precis på gränsen till det skotska höglandet. Här sägs också enligt legenden det berömda sjöodjuret Nessie finnas. Härifrån är det inte heller långt till många fantastiska vandringsleder. Är det utsikt man är ute efter är det en bra idé att besöka det tidigare nämnda Ben Nevis som ligger precis bredvid den lilla staden Fort William. Från denna stad kan man även åka steam train ut till kusten, vilket faktiskt är det tåg som används i Harry Potter-filmerna.

Whisky

whiskeyMan skulle kunna kalla whisky Skottlands nationaldryck. Detta är en spritdryck gjord på spannmål, vatten och jäst. Tillverkning av whisky sker kortfattat genom mältning, mäskning, jäsning, destillering och slutligen lagring då whiskyn får sin färg och smakutveckling. I landet finns det tre huvudtyper av whisky; grainwhisky- som görs på omältat spannmål (tex vete eller majs), maltwhisky, som görs på malt och korn och blendedwhisky som är en blandning av dessa två. Det finns hundratals destillerier att besöka var man än befinner sig i Skottland. Även om man inte är en whiskyfantast kan ett besök på ett whiskydestilleri vara både intressant och spännande.

Upptäcktsfärd

Det finns många researrangörer som anordnar olika resor till Skottland, varav många specialiserar sig på just whisky- och vandringsturer. Att välja ett färdigplanerat researrangemang upplevs av många väldigt positivt och har man tid och intresse kan man hitta många bra prisvärda alternativ för resor och utflykter som erbjuder just det man själv söker. En annan möjlighet är att hyra bil och på så sätt själv bestämma resplaner och tider. Att resa runt på egen hand ökar dessutom valfriheterna och möjligheterna till spontanitet avsevärt mycket.

Möjligheterna att hitta olika Bed & Breakfast är stora och de finns nästan överallt. Vill man vara på den säkra sidan (att rekommendera under turistsäsong) kan det vara en bra idé att boka minst en natt i förväg. Enklast är att köpa en B&B-broscyr innan man beger sig ut på vägarna och helt enkelt ringa och boka innan man börjar närma sig. Det går även att boka hotell eller andra alternativ redan hemifrån.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?