Reseportalen.nu

Studera i Australien

sydney-manlyAustralien är ett land som lockar mängder av äventyrslystna resenärer och många av dem kommer hit för att studera. Att studera utomlands är ett äventyr i sig, och Australien kombinerar många av de bästa egenskaperna för ett studieland – välkomnande attityd, kvalitetsundervisning, naturupplevelser och många upptäcktsmöjligheter. Att studera här innebär en möjlighet att spendera en längre tid här och på så vis lära känna det bättre, se mer och verkligen ta vara på tiden i detta väldiga land.

Många ungdomar reser till Australien under ett sabbatsår från universitetet, vilket är allt mer populärt. Dock hindrar ett studieuppehåll hemma inte från att läsa en kortare språkkurs på plats i Australien. Samhällets krav på goda engelskakunskaper ökar ständigt och en engelska kurs är därför en studieform som lockar allt fler. I Australien erbjuds långa och korta kurser inte bara för ungdomar och studenter utan även för äldre resenärer. Möjligheterna är många eftersom kurserna i regel är mycket flexibla i frågan om längd, nivå och hastighet. En idé är att läsa en två veckors kurs och sedan resa runt i resten av landet. Annars kan man välja att stanna längre på en plats och utnyttja fria eftermiddagar och helger åt att ta vara på de möjligheter till sport och kultur som erbjuds på platsen.

byron-baySpråkkurser erbjuds runt om kusten i hela Australien. Vill man söka sig till en storstad finns Perth, Melbourne, Brisbane och Sydney att välja på. Annars är det främst naturen och havet som lockar resenärer hit. Vill man kombinera en språkkurs med dykning, surfning eller andra vattensporter finns en uppsjö av alternativ här. I Byron Bay på östkusten erbjuds engelska kurser med lektioner i surfning, medan man i närbelägna Gold Coast också kan ta lektioner i tennis, golf och dykning. Halvön Manly just utanför Sydney är välkänt för sina sportanläggningar och stränder och här erbjuds ett stort antal kurser, likaså vid Sydneys välkända Bondi Beach.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?