Reseportalen.nu

Att resa i Australien

Många svenskar väljer att resa till Australien på sin semester. Landet har fler anknytningar med oss i väst än att Australiensarna talar det engelska språket och har deras drottning på pengarna. Innan Cook med flera andra britter seglade över det stora barriärrevet och stötte på Australien tillhörde landet ursprungsbefolkningen Aboriginerna. De var då ett folkslag som levde mycket nära naturen i likhet med ursprungsbefolkningen i Melanesien, Polynesien och Mikronesien. Efter Australiens upptäckt befolkades den varma och torra kontinenten av människor från Europa. Sedan dess har stora städer som Perth på västkusten och Melbourne i syd och Sydney och Brisbane i öst, växt fram. En av de största industrierna i Australien är boskapsuppfödning och boskapshandel.

Oavsett om man vill ta del av cowboylivet i den australiensiska outbacken eller gå på det berömda operahuset i Sydney finns äventyr och nöjen för alla sorters semestrar i Australien. Ett flyg kan kosta. Men bokar man i tid går det att få tag i billiga resor till Australien. En tumregel är att försöka boka sin australienresa redan den dan idén föds. Ungefär ett halvår innan. Eftersom Sydney är det populäraste resmålet i Australien går även de flesta flygen från Europa dit. Därför är det lättare att hitta billiga flyg till Australien via just Sydney.

Bland våra unga är det även många som väljer backpack varianten. Där man passar på att uppleva så mycket så möjligt på sin semester och bor billigt på hostels. Vanligast är att man utgår från Sydney och tar sig uppåt kusten via Byron Bay, Frasier Island, Whitsundays och upp till Cairns. I Cairns är det riktigt tropiskt klimat och där kan man uppleva krokodiler i regnskogen ena dagen och snorkla bland sköldpaddor vid Stora barriärrevet den andra. Många besöker även Melbourne i söder där man kan festa och shoppa, och lätt ta sig till surfstränder som legendariska Bell’s beach och testar att surfa på stora vågor. Slutligen kanske backpacker-resan landar i äventyrsstaden Cairns och hoppar bungy jump. Boendet på en sådan australienresa kan alltså variera mellan fina hotellrum och mindre B & B och hostels.

Det är vanligt för svenskar att även söka jobb i Australien. Det är svårt att få tag i ett arbetstillstånd i Australien men det allra vanligaste är att ansöka om ett working holiday visum för dem som är under 30 år. Med ett sådant visum får du resa och jobba i landet under 12 månader. Det andra sättet att få arbeta i Australien är att man gör det i samband med studier på ett av landets universitet.

Vill man koppla av på sin resa till Australien kan man bo på resort vid havet, kanske Byron Bay. Eller så bor man på äventyrshotell i ett naturreservat nära kängurur och den australiska vildmarken. En resa till Australien må vara lång, men semesterminnena är oändliga.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?