Reseportalen.nu

Populära Resmål

Stora Barriärrevet

australien_4Stora Barriärrevet består av mer än 2100 individuella smårev och är 230 000 kvadratkilometer stort. Turer till revet går från flera hamnar och intilliggande semesteröar. Det är lätt att kalla platsen ett undervattensparadis då det är den största struktur i världen som byggts av levande organismer, den kan t.o.m ses från rymden! Revet består av miljarder flera små organismer som bildar koraller. Korallrevet skapar också en gynnsam miljö för vackra och exotiska fiskar, kräftdjur, maneter och anemoner. Stora Barriärrevet blev 1981 med på Unesco:s Världsarvslista och man har även bildat Stora Barriärrevets marina skyddsområde, som hjälper till att förebygga överfiske och ökad exploatering.

Sydney

australien_5Sydney som ligger på södra delen av östkusten, har ca 4,5 miljoner invånare och är väl värt ett besök. Staden har ett milt klimat, med varma subtropiska dagar för det mesta, regn är vanligare i slutet på hösten och början på vintern. Staden erbjuder bl.a vidsträckta stränder belägna norr- och söderut från hamnen. Den mesta kända av dessa är förmodligen det populära Bondi Beach. Man finner även väldigt många hamnområden och världens största naturliga hamn, Sydney Harbour ligger även i norra delen av staden längs kusten. Här kan man se den berömda Sydney Harbour Bridge som byggdes mellan 1923 och 1932 och är en av de äldsta valbroarna i världen.

Vill man utforska staden är det en bra idé att börja vid The Rocks. Här finns många restauranger, pubar, turistbutiker och var under 1700-talet centrum för dåtidens nattliv då många av de sjömän som precis lagt till ville ha roligt efter många enformiga dagar till sjöss. Man kan även hitta turistinformationscenter som av många ansetts som stadens bästa här. Går man österut och forsätter längs hamnen Circular Quay kommer man att se det magnifika operahuset och tar man färjan till exempelvis McMahons Point över hamnen får man en riktigt bra utsikt över bl.a operahuset och åker dessutom under Harbour Bridge. Att just åka färja gör att man får en fin överblick över staden och många anser att de bästa turerna är som går till Taronga Zoo eller Manly, ytterligare en av Sydney’s välkända stränder. Förutom de fantastiska djuren har man från djurparken även väldigt vacker vy från sluttningen den ligger på, ner mot hamnen. Härifrån kan man även hitta flera fina vandringsmöjligheter om man går till Athol park som ligger bakom djurparken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?