Reseportalen.nu

Sydney

sydneySydney ligger i Australien med angränsning till Stilla havet, då staden är belägen på landets östkust. Staden är både den äldsta och största i landet och har över 4 miljoner invånare när man inkluderar stadens samtliga förorter. Australien är indelat i olika delstater och Sydney ligger i den som heter New South Wales. Här hittar du hela Australiens finansiella centrum samt ett väldigt populärt turistmål som har mycket att erbjuda sina besökare. Här finns bland annat en av världens allra mest berömda byggnader, operahuset som faktiskt är ritat av en skandinavisk arkitekt, men också andra sevärdheter och aktiviteter finns i och i anknytning till staden, så som Harbour Bridge. Men det finns också till exempel stränder vid staden, vilka erbjuder sol och bad åt sina besökare och gör att du kan kombinera dina spännande upplevelser i staden och runt omkring den, med avkoppling.

Många av de som besöker Sydney är unga vuxna, eller ungdomar. Dessa kommer hit för att uppleva stadens sköna och varma puls som lockar resenärer från hela världen. Du som kommer hit möts av såväl gästvänlighet som en avslappnad och speciell atmosfär som är skön att vistas i. Utöver sevärdheter som byggnader och platser som stränder finns här också ett gott utbud av restauranger och pubbar, samt väldigt bra områden för shopping. Vilket gör resan komplett i kombination med de viktiga sevärdheterna. Eftersom Australien är ett väldigt exotiskt land med svenska mått mätt är det härifrån heller inte långt till enastående och otrolig natur, samt exotiska och häftiga djur som du tidigare bara sett på bild eller möjligen på zoo. Att uppleva detta är i princip ett måste under en vistelse i Australien. Några av de häftiga geografiska sakerna som du måste se är de naturliga hamnarna och havsstränderna, som en av de mest kända i världen Sydney Harbour.

sydney-2Att ta sig hit är enkelt, det finns många flygbolag som flyger till Sydney och Australien. För att veta vilket du ska välja kan du till exempel jämföra olika flygbolags priser. Väl på plats finns det sedan också massor av olika boendemöjligheter. Här hittar du både lyxiga och mer budget anpassade hotell. Att resa hit är ett enkelt sätt att skapa minnen för livet och just Sydney är en bra destination då du här får ta del av många av de godbitar som Australien har att erbjuda.

Urbefolkningen i Australien är aboriginer, vilka idag även finns kvar, dock ofta i samhällets utkant och många anser att de än idag är diskriminerade. Australien har genom den närmaste historien varit en koloni till Storbritannien. Det är också på grund av det som man idag här talar engelska och har namn på städer och stater som imiterar brittiska. Det engelska språket gör att det är enkelt att göra sig förstådd här och kommunikationen brukar därför flyta på bra mellan dig som besökare och landets invånare. I början av 1900-talet blev kolonierna en federation och det var i och med det som det australienska stadsförbundet grundades. Man har ända sedan dess fortsatt vara en del av det så kallade brittiska samväldet. Landet har under lång tid också varit liberalt demokratiskt ur den politiska synpunkten.

Landet Australien är idag dels känt för sina sevärdheter och städer som just Sydney, men man är också kända för att vara multikulturella, väldigt avancerade teknologiskt sätt och för att ha en hög standard. Den höga standarden brukar man anse avser sjukvården, livskvaliteten och livslängden på landet invånare, samt vilka rättigheter dessa har exempelvis politiskt sätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?