Reseportalen.nu

Fort Lauderdale

fort_lauderdaleStaden är en populär turist destination, med 10.35 miljoner besökare 2006. Fort Lauderdale är känt som Venice av America, på grund av sin dyra invecklade kanalsystem.
Staden är en stor yacht centrum, med 42,000 boende yachter och 100 småbåtshamnar och båtvarv. Fort Lauderdale och området runt om har över 4000 restauranger och över 120 nattklubbar.

Fort Lauderdale är namngivet efter en serie av befästningsverk som byggdes av USA under andra inbördeskriget mellan indianerna och United States. Fortet tog namnet Lauderdale från majoren William Lauderdale, som var befälhavare för dom självständiga soldaterna som byggde det första fortet. Utbyggnaden av staden började började inte förens 50år efter att fortet vart övergivet efter konflikten.

Klimatet i Florida

Fort Lauderdale har tropiskt regnskogs klimat med liten variation på temperaturen. Detta klimat hittar man i vanliga fall vid ekvatorn, men fort lauderdale är ett undantag. Vanliga månadstemeraturen ligger runt +18 grader och nederbörden är runt 60 millimeter. På sommaren från maj till oktober är det varmt, mellan 30-32 plusgrader, lägsta temperaturen är 22-24 plusgrader. Under denna period, mer än halva av sommardagarna kan det förekomma eftermiddag och kvälls åskväder. Under vinterperioderna november till april är det lite svalare och för det mest rätt tort, temperatur från 24-28 grader och som lägst 15-19 plusgrader. Men området får in kalla fronter under denna period, men det varar inte längre än några dagar.





Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?