Reseportalen.nu

Populära Resmål

Kalifornien är den delstat i USA som kan erbjuda mest upplevelser, oavsett vad man är intresserad av. Kalifornien har flera storstäder med stora utbud på sevärdheter, nöjen, shopping och avkoppling men även en fantastisk natur som går från berg till djupa dalar.

Varje år reser miljoner turister till Kalifornien, varav många svenskar. Det finns flera resebyråer som erbjuder resor hit men det är få som erbjuder charter. Detta beror till stor del på att Kalifornien inte är ett resmål som egentligen passar så bra för charter utan bättre passar till de som är lite mer äventyrslystna och som vill upptäcka vad Kalifornien kan erbjuda på plats.

Främst reser man till Kalifornien för storstädernas glamour och Disneyland. Man vill även ta del av staden där de berömda filmstjärnorna hör hemma och upptäcka de platser som man har matats med i åtskilliga filmer. Många reser även till Kalifornien för att upptäcka naturen som nationalparker, bergen, dalarna och öknen erbjuder.

Man kan resa till Kalifornien året om. Kalifornien blir aldrig riktigt hett utan det råder ett klimat liknande Medelhavsklimatet under sommaren och resterande delen av året är det varmt men milt. Turistsäsongen pågår under sommarmånaderna och då är det trångt bland sevärdheterna.

Los Angeles

Storstaden Los Angeles, som ligger i södra delen av delstaten, är ett populärt resmål i Kalifornien. Staden är precis så som man har uppfattat den genom alla filmer man sett under åren. Fashionabla shoppinggator, de flera kilometer långa stränderna med bikiniklädda rullskridskoåkare och de välfyllda boulevarderna där de nattliga aktiviteterna äger rum.

Los Angeles är till ytan USA:s största stad och sträckorna mellan olika områden är milsvida. Även om det finns kommunikationer i staden som tunnelbana och bussnät så räcker de inte riktigt till och för att klara sig bra behöver man hyra bil eller åka taxi för att ta sig fram.

Man märker snabbt hur viktig bilen är i Los Angeles, här kan både matinköp, restaurangbesök och bankaffärer skötas genom drive in stationer.

I Los Angeles hittar man bland annat Hollywood, en stor filmstad med mängder av filmstudior, stjärnbeklädda gator och lyxiga bostäder och hotell. Här hittar man en hel del kända och populära restauranger och massor av shopping.

Det finns gott om stränder i Los Angeles och hit går folk av flera skäl än att bara sola och bada. Hit går man för att se folk, uppleva atmosfären och umgås. De mest kända stränderna är Long Beach, Laguna Beach och Santa Monica.

I Los Angeles ligger även det första och äldsta Disneyland. Det öppnades redan år 1955 och drar miljoner besökare varje år till Los Angeles.

San Francisco

San Fransisco är ett annat mycket populärt resmål i Kalifornen. Till skillnad mot Los Angeles så är det stadens charm, läge och kultur som drar besökare. Stadens vackra stadsarkitektur med branta backar, krokiga gator och spårvagnar som tar en upp på svindlande höjder är en upplevelse. Här finner man även den världsberömda Golden gate bron med sina mycket vackra omgivningar. San Fransisco är en storstad som vägrar att lämna den småstadsidyll som omger den. Staden har ett fantastiskt utbud på shopping, nöjen och kultur, precis som Los Angeles, men det känns lite mindre glamoröst och försiktigt i denna stad.

Nära San Fransisco finner man vackra naturområden. Bara en timme utanför staden ligger Napa Valley, där man kan se 100 tals vinodlingar. Längre norrut ligger Sierra Nevada med massiva bergskedjor och med vackra nationalparker i omgivningarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?