Reseportalen.nu

Orlando

Orlando ligger beläget mitt i Florida och är den stad många reser till som vill ha ett varierande utbud på sin semester. Orlando är en liten stad med drygt 220 000 invånare som trots detta har ett stort utbud på allt man kan önska sig av sin amerikaresa. Det finns ett stort utbud på nöjen och utelivet kantas av ett flertal restauranger, nattklubbar och diskotek. Till skillnad mot Miami så har man inte ett lika brett utbud av latinamerikansk kultur utan utbuden här är mer gedigen amerikansk kultur med rodeo, bilar och amerikansk folkmusik.

Orlando är ett himmelrike för barnen och bland annat hittar man World Disney strax utanför staden. Detta gigantiska nöjesfält erbjuder sina besökare ett flertal dagar av underhållning i form av uppträdanden, åkattraktioner och shopping. I området ligger även flera andra parker som bland annat det fantastiska Sea World där man kan se fantastiska uppträdanden men även ta del av det marinbiologiska arbetet som görs. Här finns även Universal Studios där man kan få se hur filminspelningar går till och även ta del av ett flertal olika upplevelser i filmernas värld och Epcot Center där man får en inblick i hur världen är uppbyggd och hur utvecklingen kommer att påverka jorden i framtiden.

I Orlando finns även ett stort utbud på shopping och här kan man finna prisvärda produkter som jeans och läderprodukter som skor, boots och väskor.

Med Orlando som utgångspunkt har man med bil nära till ett antal stora och välbesökta resmål inom några timmars resväg. Bland annat ligger Daytona Beach cirka två timmars bilväg från Orlando. Daytona är känt för sina spektakulära biltävlingar och här anordnas stora bilevenemang varje år som drar bilintresserade från hela världen. I Daytona hittar man även en lång vackert strand där man kan hyra motorcykel för att utforska stranden och hitta sina egna favoritplatser. Till Daytona Beach kan man som motorintresserad resa året runt och få sitt lystmäte uppfyllt.

Till Kennedy Space center är det drygt 1,5 timmars restid med bil och här kan man ta del av Nasas rymdprogram, träffa astronauter och titta på olika rymdobjekt.

Om man fortsätter sin resa ned till Miami så passerar man Everglades som är Amerikas största träskområde där man kan ge sig ut på guidade färder i träskmarkerna och få se ett fantastiskt djurliv där framförallt alligatorerna är de mest populära.

Till Orlando och Florida kan man resa året om. Under sommaren är dagarna mycket heta och fuktiga medan vintern ofta har varma dagar med ofta förekommande monsunregn som gör att det känns svalt och behagligt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Restips

  • Vill du få vårat nyhetsbrev som innehåller information om uppdateringar, restips samt erbjudanden?